Joni Mäki voitti dramaattisen sprinttikisan - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Hiihtokauden sensaatio Joni Mäki voitti dramaattisen sprinttikisan – kilpailijan epäonni auttoi: ”Lauri tiputti lahjan”

Lauri Vuorinen kaatui ja pettyi raskaasti.

Joni Mäki voitti Taivalkoskella hieman onnekkaasti.­

21.11. 14:04

Maastohiihtäjä voitti Joni Mäki voitti miesten sprinttikisan hiihdon Suomen cupissa Taivalkoskella. Toiseksi tuli Verneri Suhonen ja kolmanneksi Juho Mikkonen.

Loppukilpailu oli dramaattinen.

Lauri Vuorinen yritti antaa Mäelle tämän omaa lääkettä. Hän otti väkevän lähdön ja repi pitkän kaulan muihin. Nousun päällä Vuorinen kuitenkin kaatui – ja hänen sauvansa meni poikki.

Tämä antoi mahdollisuuden alkukauden sensaatiolle Mäelle saada Vuorinen kiinni ja lykkiä voittoon. Rajusti pettynyt Vuorinen jäi neljänneksi.

– Ihan mielenkiintoinen kisa oli. Tuntui, että välierä painoi alussa niin paljon, ettei ollut mitään asiaa Laurin mukaan. Ajattelin, että kamppailen toisesta sijasta, mutta Lauri tiputti lahjan. Ajattelin, että otetaan se sitten, Mäki sanoi Ylen haastattelussa.

– Kaikki meni siihen asti täysin nappiin, kunnes onnistuin tyrimään. Se iskee semmoisen hapon jalkaan, ettei siitä enää pääse mihinkään, Vuorinen kommentoi Yle Urheilulle.

Hiihtäjää ei pelastanut, vaikka hän sai uuden sauvan käsiinsä melko nopeasti ennen teknistä laskua.

– Uusi sauva käteen. Remmi ei ole kiinni. Joudut puristamaan kahvasta kaikin voimin. Tuommoinen accident kun tulee, koko keskittyminen suorituksesta herpaantuu aivan täysin ja hapot ryöpsähätää siinä vaiheessa. Paketti hajoaa. Ei pysty enää, Vuorinen harmitteli.

Dramatiikka ei rajoittunut finaaliin.

Mäen kisa meinasi mennä plörinäksi jo välierässä, kun hän itse kaatui. Mäki oli oli rykäissyt alkunousussa kuitenkin niin hyvän kaulan muihin, että hän pystyi selviytymään finaaliin.

Naisten sprintit voitti Katri Lylynperä ennen Kerttu Niskasta ja Anne Kyllöstä.

Johanna Matintalo menetti mahdollisuutensa finaalissa kaaduttuaan laskussa koko porukan keulassa.

Kaatumiset olivat Taivalkosken haastavissa oloissa päivän teema. Pyllähdyksiä nähtiin useissa erissä niin naisten kuin miesten sarjassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?