Huumekohussa rypevän Petter Northugin toilailuista paljastui karmeita lisätietoja – ”Täyttä hulluutta” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Huumekohussa rypevän Petter Northugin toilailuista paljastui karmeita lisätietoja – ”Täyttä hulluutta”

Silminnäkijät raportoivat ikäviä lisätietoja Petter Northugin toimista.

Petter Northugin toimet viime viikolla eivät kestä päivänvaloa. Kuva vuodelta 2017.

17.8.2020 12:03

Norjalaismies Trond Støfring oli keskiviikkona ajelemassa mökilleen Ruotsin rajan lähellä, reilut 150 kilometriä Oslosta pohjoiseen. Yhtäkkiä Jaguar-merkkinen auto kaahasi hänen ohitseen.

– Se oli täysin toivotonta. Hän tuli niin hemmetin lujaa. Olen nähnyt kaikenlaista erikoista näillä teillä, mutta se oli täyttä hulluutta, kommentoi Støfring Dagbladetille.

Støfring tiesi, kuka 550-hevosvoimaista urheiluautoa ajoi. Se oli entinen maastohiihtotähti Petter Northug, jonka Støfring oli bongannut huoltoasemalla aiemmin.

– Tiellä oli 80:n rajoitus. Hän ajoi vähitään 160 kilometrin tuntivauhtia, Støfring arvioi.

Hän kuvailee Northugin ajotapaa ”villimiesajoksi”. Jaguar heittelehti tien laidasta toiseen. Välillä hiihtäjä jarrutti lujaa vain kiihdyttääkseen uudelleen.

Støfring ei ottanut yhteyttä poliisiin. Sitä hän katuu. Northugin kaahailut eivät nimittäin päättyneet keskiviikkoon.

Päivää Støfringin havaintojen jälkeen Northug jäi tutkassa kiinni rajusta ylinopeudesta: tällä kertaa noin 40 kilometrin päässä Oslosta koilliseen. Northug ajoi 110 km/h:n alueella 168:n tuntivauhtia ja hänet pidätettiin, VG kertoo.

Häntä epäillään huumeiden vaikutuksen alaisena ajamisesta, mutta verikokeiden tuloksia joudutaan vielä odottamaan.

Perjantai-iltana Northug myönsi itse Instagramissa, että poliisi oli tehnyt ratsian hänen kotiinsa ja löytänyt kokaiinia.

Viikonlopun aikana Dagbladetin tietoon tuli lisäksi, että jäädessään kiinni Northug oli palaamassa vetämältään hiihtolajeja harrastavien lasten kesäleiriltä, jossa nuorimmat osanottajat olivat 11-vuotiaita.

Leirin järjestäjän mukaan Northug teki hyvää työtä lasten kanssa. Paikalla ollut mies kertoo, että hiihtäjä oli esimerkiksi leikkimielisesti selostanut lasten kilpailua.

– Seisoin metrin päässä Northugista. Hän vaikutti minusta normaalilta. En huomannut mitään erityistä, mies kertoi Daglabetille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?