Therese Johaug innostui sivulajistaan toden teolla: ”Olisi pitänyt valita juokseminen” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Therese Johaug innostui sivulajistaan toden teolla: ”Olisi pitänyt valita juokseminen”

Therese Johaug hallitsee myös juoksemisen jalon taidon.

Julkaistu: 10.7. 21:11

Mestarihiihtäjä Therese Johaug sanoo saaneensa enemmän huomiota 10 000 metrin ennätysjuoksustaan kuin maailmanmestaruuksista tai olympiavoitoistaan.

Norjalaishiihtäjä Therese Johaug on kilpaillut kahtena viime vuonna ratajuoksussa ja kerännyt kovasti huomiota sivulajissaan.

Kesäkuun alussa hän ravasi Bislettin stadionilla 10 000 metriä sähköjäniksen vauhdittamana aikaan 31.40,67. Tulos oli hiihtäjälle erittäin kova tulos, ja norjalaisen suoritus sai laajasti mediahuomiota ympäri Eurooppaa.

– Sain enemmän huomiota 10 000 metrin ennätysjuoksusta kuin maailmanmestaruuksistani tai olympiavoitoistani, Johaug sanoo Norjan yleisradioyhtiön NRK:n keskusteluohjelmassa.

Johaug oli studiossa NRK:n yleisurheiluasiantuntijan Jann Postin vieraana.

Keskustelun aikana hiihtäjä tunnusti, että juoksuradalta saamiensa kokemusten perusteella hän tekisi erilaisen lajivalinnan, jos saisi valita uudelleen päälajinsa.

– Jos pitäisi valita laji loppuelämäksi, olisi se hiihdon sijasta juokseminen, Johaug sanoi.

Samaan hengenvetoon Johaug vakuutti, ettei ole nyt luopumassa hiihtourastaan, vaan aikoo panostaa täysillä talven 2021 MM-kisoihin ja Pekingin olympiakisoihin vuotta myöhemmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?