Valmentaja paljastaa: Frida Karlsson murskasi vanhan ennätyksen brutaalissa kuntotestissä – ”Ei alittunut vain sekunnilla” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Valmentaja ällistyi: Frida Karlsson murskasi selkeästi vanhan ennätyksen brutaalissa mäkijuoksutestissä – ”Lähti enemmän kuin siivu”

Frida Karlsson teki brutaalissa Hallstatestet-kuntotestissä hurjan ennätysajan.

Frida Karlsson kellotti brutaalissa kuntotestissä hurjan ennätyksen.­

2.7.2020 14:23

Maastohiihtotähti Frida Karlsson rikkoi ennätyksen Hallstatestet-kuntotestissä Ruotsissa alkuviikosta. Karlsson kertoi ennätystuloksestaan Instagramissa tiistaina.

Karlssonin julkaisusta uusi ennätysaika ei paljastunut, mutta nuoren supertähden valmentaja Per Nilsson kertoi Aftonbladetille, että Karlssonin kilpakumppanin Ebba Andersonin vanha ennätys 8.56 alittui reilusti.

– Olin melko ällistynyt, sillä edellisestä ennätyksestä lähti enemmän kuin siivu. Parannus ei ollut vain sekunnin luokkaa, vaan sitä enemmän, Nilsson paljasti.

Tarkkaa ennätyskellotusta ei Nilssonkaan paljastanut, mutta toppuutteli kuitenkin Aftonbladetin villeimmän ehdotuksen.

– Ei se puolta minuuttia parantunut. Paras miehen tekemä aika testissä on 7.50, ja luulen että Johan Olsson on juossut kahdeksan minuutin paikkeille. Mutta kova aika se oli joka tapauksessa.

Testiä pidetään yhtenä Ruotsin urheilumaailman rajuimmista. Hallstatestetissä juostaan Sollefteåssa sijaitsevan Hallstabergetin mäkeä ylös niin lujaa kuin pohkeista piisaa. 1800 metrin matkalla nousumetrejä kertyy 210.

– Hotellin kohdalla on noin kahden minuutin edestä matkaa jäljellä. Siinä vaiheessa katsoin kelloa ja ajattelin, että nyt mennään lujaa. Sen jälkeenkin on vielä aikaa taipua ja väsyä, mutta hänellä riitti puhtia maaliin asti. Se oli täydellinen suoritus, sekä teknisesti että taktisesti, Nilsson kehaisi valmennettavaansa.

Therese Johaugin legendaarisessa Holmenkollenin 30 kilometrin kisassa lyönyt Karlsson kuuluu seuraavan kauden ennakkoasetelmissa norjalaisen hiihtokuningattaren tärkeimpiin haastajiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?