Therese Johaugin lyönyt Frida Karlsson hämmensi kunnollaan legendaarisessa testirääkissä – ”Nyt ennätys on minun” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Therese Johaugin lyönyt hiihtosensaatio hämmensi kunnollaan legendaarisessa testirääkissä – ”Nyt ennätys on minun”

20-vuotiaasta Frida Karlssonista kuullaan ensi kaudella takuuvarmasti lisää.

Julkaistu: 30.6. 23:29

Frida Karlsson on hurjassa kesäkunnossa.

Ruotsalainen maastohiihtäjä Frida Karlsson, 20, rikkoi ennätykset Hallstatestet-nimisessä kuntotestissä, kertoo Aftonbladet.

Testiä pidetään yhtenä Ruotsin urheilumaailman rajuimmista. Testissä juostaan Sollefteåssa sijaitsevan Hallstabergetin mäkeä ylös niin lujaa kuin pohkeista piisaa. 1800 metrin matkalla nousumetrejä kertyy 210. Neljän vuosikymmenen ajan eri lajien urheilijat ovat kokeilleet voimiaan Hallstabergetin seinää vasten.

Tähän asti naisten ennätys oli 22-vuotiaan hiihtäjän Ebba Andersonin tulos 8.56.

– Pidän perinteitä yllä tekemällä Hallstatestin. Ja nyt ennätys on minun, Karlsson kertoi Instagramissa.

Uutta ennätystä hän ei paljastanut.

– Hurjan hienoa, hehkutti ampumahiihtoon siirtynyt Stina Nilsson Karlssonin päivityksen yhteydessä.

Sollefteån kunta kertoi Facebookissa, ettei ennätysaikaa perinteisesti kerrota julkisuuteen, mutta kuulemma Karlsson otti ennätyksen nimiinsä selvällä marginaalilla.

Karlsson löi hiihtomaailman ällikällä voittamalla viime kauden päätteeksi Therese Johaugin Holmenkollenin klassisessa kolmenkympin kisassa. Norjalainen hiihtoasiantuntija Petter Soleng Skinstad epäili, että Johaugin taannoinen ennätysjuoksu kymppitonnilla on herättänyt myös Karlssonin.

– Frida tietää, että hänen pitää nostaa pykälä tasoaan, jotta hän voi lyödä Johaugin uudelleen. Kun Ebba Andersonin isä ja valmentaja vielä vahvistivat, että Karlssonin suoritus oli vakuuttava, voimme vain kuvitella, miten nopeasti hän on juossut, Soleng Skinstad kommentoi Norjan TV2:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?