Marit Björgen jysäytti uutispommin! Kaiken voittanut norjalaislegenda palaa kilpaladuille - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Marit Björgen jysäytti uutispommin! Kaiken voittanut norjalaislegenda tekee paluun – Therese Johaug kommentoi välittömästi

Marit Björgen on yksi historian parhaimmista hiihtäjistä.

Julkaistu: 26.5. 21:08, Päivitetty 26.5. 21:49

Marit Björgen, 40, kertoi Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle palaavansa kilpaladuille.

Norjalaistähti Marit Björgen, 40, tekee sensaatiomaisen paluun kilpaladuille. Hän ilmoittaa aikeistaan Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle.

– Olen ollut poissa pelistä kaksi vuotta. Olen kaivannut konkreettista tavoitetta, jota kohti voisin tehdä töitä, Björgen lausuu NRK:lle.

Björgen aikoo keskittyä hiihdon maratonkisoihin. Tärkeimmäksi tavoitteeksi hän nimeää 90 kilometrin mittaisen Vasaloppet-kisan ensi vuonna Ruotsissa.

Björgenin on määrä sivakoida norjalaisessa Team Ragde Eiendomissa, joka kilpailee pitkien matkojen Ski Classics -sarjassa.

Björgen on yksi kaikkien aikojen parhaista hiihtäjistä. Pelkästään tuloksilla mitattuna hän on kahdeksalla olympiavoitollaan ja 18 maailmanmestaruudellaan historian menestynein maastohiihtäjä.

Mitalien määrällä mitaten Björgen on talviolympialaisten menestynein urheilija.

Hän kahmi kasapäin voittoja sekä perinteisellä että vapaalla hiihtotavalla.

Björgen päätti aktiiviuransa kauden 2018 päätteeksi.

Talviurheilun ystävät tottuivat tähän näkyyn. Marit Björgen juhlii ladulla.

NRK:n jutussa kerrotaan Björgenin harjoitelleen tiistaina rullasuksilla hiihtotallinsa vetäjien, kilpaladuilta tunnettujen Anders ja Fredrik Auklandin kanssa.

Björgenin raportoitiin toteuttaneen tiistaina alkuperäistä suunnitelmaa lyhyemmän harjoituksen. Tämän kerrottiin johtuneen pienestä vaivasta kädessä.

– Minun pitää aloittaa varovaisesti. Mutta se oli hauskaa, se todella oli sitä. Minulla on silti vähän töitä tehtävänä, Björgen totesi ja lisäsi, että harjoitus sujui joka tapauksessa paremmin kuin hän oli odottanut.

Naisten huipputason latutaistoja viime ajat hallinnut norjalainen Therese Johaug sanoi NRK:lle iloitsevansa Björgenin paluusta.

– Se on todella hauskaa. Uskon, että hän haluaa tavoitteen arkielämäänsä. Hän on tottunut tekemään töitä tavoitteellisesti koko uransa ajan, Johaug, 31, tuumi.

– Tämä tekee todella hyvää hänelle. En aio laittaa hänelle mitään paineita niskaan. Tärkeintä on ottaa ilo irti harjoittelusta ja ponnistella tiettyä tavoitetta kohti, Johaug jatkoi.

Juttua täydennetty kello 21.40

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?