Kohuratkaisu! Hiihdon supertähti Sundby ulos Norjan maajoukkueesta

Sundby kärsi päättyneellä kaudella selkävaivoista ja valitteli perhe-elämän ja urheilun yhteensovittamisen vaikeutta. Norjalaismediat uutisoivat hiihtotähden jäävän maajoukkueen ulkopuolelle.

Martin Johnsrud Sundby ei kuulu ensi kaudella Norjan maajoukkueeseen.

Norjalaismedia NRK uutisoi, että 35-vuotias maastohiihtäjä Martin Johnsrud Sundby jää ulos Norjan maajoukkueesta.

Sundby on hiihtänyt maajoukkueessa viimeiset 13 vuotta. Hän on hallitseva maailmanmestari 15 kilometrin perinteisessä kisassa ja viestissä Seefeldin MM-kisoista.

NRK:n tietojen mukaan Norjan hiihtoliiton maastohiihtokomitea pienentää ensi kaudeksi miesten maajoukkueen kokoonpanoa 15:stä 12:een. Sundby jää ulkopuolelle.

Joukkueen kokoonpano esitellään tiistaina.

NRK ei tiedä syytä Sundbyn tippumiseen, mutta hiihtäjä on aiemmin kertonut, ettei halua olla nuorempien tiellä. Toisaalta hänen tuloksensa päättyneellä kaudella olivat heikkoja. Harvoissa hiihtämissään maailmancupin kisoissa konkari ei yltänyt palkintokorokkeelle.

Sunbya hidastivat selkävaivat. Lisäksi hän tuskaili perhe-elämän ja huippu-urheilun yhdistämisen kanssa.

Norjan TV2 vahvisti NRK:n tiedot useista eri lähteistä. Maajoukkuevalmentaja Eirik Myhr Nossum tai Sundby eivät halunneet vielä kommentoida asiaa.

– Martinin eläntilanne ei salli täyttä osanottoa maajoukkuetoimintaan, ja siksi on hänen on hyödyllistä jäädä ulkopuolelle, hiihtoasiantuntija Torgeir Bjørn kommentoi VG:lle.

Sundby kertoi tammikuussa tähtäävänsä Oberstdorfin ensi vuoden MM-kisoihin, joissa voi puolustaa maailmanmestaruuttaan. Pekingin olympialaisiin asti jatkamista hän ei vahvistanut. Hiihtäjä voi jatkaa menestyksekästä uraansa myös maajoukkueen ulkopuolella.

Kokenut norjalaishiihtäjä on voittanut urallaan kaksi olympiakultaa, neljä maailmanmestaruutta ja useita muita arvokisamitaleita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?