Astrid Uhrenholdt Jacobsen lopettaa - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Norjan hiihtotähti lopettaa komean uransa

Astrid Uhrenholdt Jacobsen vuonna 2017.

Julkaistu: 22.4. 16:43

Norjalainen maastohiihdon olympiavoittaja ja maailmanmestari Astrid Uhrenholdt Jacobsen haluaa lääkäriksi.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen kertoi jatkavansa lääketieteen opintojaan, ja tavoitteena on valmistua vuodessa lääkäriksi.

Jacobsen on työskennellyt koronapandemian ajan sairaalassa. Työssä hän kertoo kokeneensa kutsumuksen lääkärinammattiin kilpaurheilua suuremmaksi.

– Laitan pisteen hiihtouralleni, koska unelmoin tätä nykyä enemmän työstä terveydenhoidon palveluksessa kuin elämästä maastohiihtäjänä, Jacobsen kertoi Norjan yleisradion haastattelussa.

Lääkäriopintojen tekeminen samanaikaisesti hiihtouran kanssa on ollut Jacobsenille kovaa työtä. Hän antaa piiskaa Norjan hiihtoliitolle siitä, että opinnot venyivät pitkiksi.

– Opinnot eivät olleet lainkaan tärkeitä liitolle. Käytin paljon enemmän energiaa ja aikaa opiskeluun kuin olisi ollut tarvis. 15 vuotta sitten ei ollut yhtä helppoa saada liittoa joustamaan kuin nykyisin on.

Jacobsen kilpaili maailmancupissa vuodesta 2005. Hän oli cupin kokonaiskilpailussa Virpi Kuitusen jälkeen toinen vuonna 2008 ja saavutti kiertueella kuusi henkilökohtaista voittoa.

Cupin osakilpailuvoittoja Jacobsenille kertyi kuusi. Palkintopallille hän pääsi 43 kertaa.

Ura päättyi huipulla

Olympiavoiton Jacobsen saavutti Pyeongchangin 2018 kisoissa viestihiihdossa. MM-kisoissa hän saavutti sprintin kultamitalin 2007 sekä viestin maailmanmestaruudet 2015 ja 2017.

Jacobsen lopetti uransa huipulla, sillä hän voitti viime talven Tour de Ski -kiertueella Val di Fiemmen yhteislähdön 3. tammikuuta.

Tyngäksi jääneen kauden maailmancupissa Jacobsen oli neljäs. Häntä paremmin menestyivät vain joukkuetoverit Therese Johaug ja Heidi Weng sekä Venäjän Natalia Neprjajeva.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?