Hiihtoliitto lomauttaa koko henkilökuntansa ja irtisanoo yhden

Hiihtoliitto jäi 100 000 euroa yt-neuvottelujensa säästötavoitteestaan.

Kuvituskuva.

Suomen Hiihtoliitto sai päätökseen yt-neuvottelut, joiden lopputuloksena toteutetaan koko henkilöstöä koskevat lomautukset.

Niiden kesto on kaksi kuukautta. Lisäksi yksi työntekijä irtisanotaan.

Toimenpiteillä Hiihtoliitto säästää tiedotteensa mukaan yli 400 000 euroa, mutta tavoitteena oli yli 500 000 euron säästö.

– Teimme päätöksen yt-neuvottelujen aloittamisesta pikaisesti, koska tilanne näytti erittäin huolestuttavalta ja siihen haluttiin reagoida nopeasti toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi. Sen avulla pysymme muun muassa MM-kisoista syntyneiden velkojen takaisinmaksussa pitkän tähtäimen suunnitelmassamme, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen sanoi tiedotteessa.

Hämäläisen mukaan markkinatilanne on haastava ja ensi kauden talousraami näyttää hankalalta.

– Osa kumppanineuvotteluista ja niiden päätökset viivästyvät koronaviruspandemiatilanteesta johtuen. Markkinatilanne on kaikkiaan todella haastava ja siihen myös Hiihtoliiton on varauduttava, Hämäläinen tuumi.

Hiihtoliiton mukaan maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn maajoukkueiden valmennushenkilöstön valinnoista kerrotaan ensi viikolla. Sen jälkeen valitaan mahdollisimman pian maajoukkueet.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?