Jessica Diggins kihlasi ex-jääkiekkoilijan - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Hiihtotähti Jessica Diggins kihlasi ex-jääkiekkoilijan – Therese Johaug ja Krista Pärmäkoski iloitsevat kilpakumppaninsa onnesta

Maastohiihdon olympiavoittaja, yhdysvaltalainen Jessica Diggins on kihlannut kanadalaisen poikaystävänsä Wade Poplawskin.

Julkaistu: 13.4. 10:44

Maastohiihdon olympiavoittaja Jessica Diggins meni kihloihin kuuluisasta urheilijaperheestä tulevan entisen jääkiekkopuolustajan kanssa.

Parisprintin olympiavoittaja ja maailmanmestari Jessica Diggins kertoi sosiaalisessa mediassa kihlanneensa pitkäaikaisen poikaystävänsä Wade Poplawskin.

Kihlauksen merkkinä 28-vuotiaan Diggins esittelee vasemmassa nimettömässä kimaltelevaa jalokivisormusta.

– En pysty olemaan hymyilemättä, hän kirjoittaa.

Star Tribune -lehden mukaan Poplawski kosi Digginsiä lauantaina.

Pariskuntaa on ilouutisesta onnitellut vuolas joukko maailman urheilutähtiä, kuten Norjan Therese Johaug ja suomalaisässä Krista Pärmäkoski.

Molemmat kommentoivat pariskunnan onnea sydänpainotteisella sarjalla hymiöitä.

Myös alppihiihdon jo uransa lopettanut supertähti Lindsey Vonn ja lajin nykyinen hallitsija Mikaela Shiffrin sekä norjalainen kilpakumppani Heidi Weng iloitsevat pariskunnan onnesta.

Digginsin uran huippuhetket sijoittuvat Val di Fiemmen 2013 MM-kisoihin ja Pyengchangin 2018 olympialaisiin.

Hän saavutti molemmissa kisoissa kultaa parisprintissä. Samalla Digginsistä tuli ensimmäinen yhdysvaltalainen maastohiihdon olympiavoittaja.

33-vuotias Poplawski on entinen jääkiekkoilija, joka työskentelee nykyisin kaupallisella alalla. Star Tribunen mukaan hän on ainakin toisen polven urheilija, sillä Poplawskin isä, Digginsin appi Joe Poplawski kuuluu amerikkalaisen jalkapallon kanadalaissuuruuksiin.

Poika pelasi jääkiekon yliopistosarjaa kaudet 2007–2011 Colgaten yliopistojoukkueessa sekä yhden kauden alempaa ammattilaissarjaa CHL:ää Rapid City Rushissa, joka kuuluu nykyisin NHL-seura Arizona Coyotesin farmijoukkueisiin.

Kihlaus näyttää tuoneen Digginsin elämään jälleen uutta valoa nuoruuden vaikeiden vuosien jälkeen. Hän on kertonut julkisuudessa sairastaneensa parikymppisenä bulimiaa.

Diggins ei ollut osannut käsitellä syömisongelmiaan sairautena, mutta sai lopulta apua, kun vanhemmat ylipuhuivat hänet syömishäiriöpotilaille tarkoitettuun hoitolaitokseen.

Siellä hän oppi, että hänen bulimiansa juuret johtivat stressiin ja täydellisyyden tavoitteluun.

– Menin sinne, ja se pelasti henkeni, hän on sanonut haastattelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?