Suomen hiihtovalmentajalla koronatartunta – valmennettava: ”Olimme samassa lentokoneessa” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Suomen hiihtovalmentajalla koronatartunta – valmennettava: ”Olimme samassa lentokoneessa”

Lauri Vuorinen matkusti häistä koronatartunnan saaneen Ville Oksasen kanssa Kanadaan.

Koronatartunnan saanut Ville Oksanen (vas.) ja Lauri Hyvärinen olivat hiihtomaajoukkueen matkassa Kanadassa viime viikolla. Arkistokuva.­

19.3. 6:09

Suomen maastohiihtomaajoukkueen valmentaja Ville Oksanen on ollut yli viikon karanteenissa Kanadassa, jossa maajoukkue oli valmistautumassa viimeisiin maailmancupin kisoihin. Hiihtoliiton tiedotteen mukaan Oksanen voi hyvin.

Urheilijoista Kanadan-matkalla olivat mukana Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski, Perttu Hyvärinen ja Lauri Vuorinen.

– Nyt näyttäisi siltä, että koko muu joukkue on selvinnyt ilman tartuntaa, kotoaan tavoitettu Oksasen valmennettava Lauri Vuorinen, 25, kertoo puhelimitse.

Maajoukkue lähti Kanadasta torstaina takaisin kotimaahan kilpailematta, kun koronatilanne alkoi yltyä pahaksi.

Vuorinen on ollut siitä saakka kotikaranteenissa. Mitään koronavirustartuntaan viittaavia oireita hänellä ei ole ollut, kyseessä on varotoimi. Testissä hän ei ole käynyt.

– En ole käynyt edes kaupassa – avopuoliso on hoitanut ostokset.

Maajoukkue matkusti Kanadaan viime tiistaina. Valmentaja Oksanen sai keskiviikkoaamuna Suomesta tietoja, että hänen viikonloppuna vierailemissaan häissä oli ollut henkilö, jolla oli todettu koronavirustartunta.

Oksanen eristi itsensä välittömästi muusta joukkueesta ja meni testeihin. Positiivinen tulos tuli lauantaina. Ennen Oksasen eristäytymistä koko joukkue oli matkustanut ja liikkunut yhtenä ryhmänä.

Ville Oksasella todettiin koronavirustartunta. Hiihtoliiton tiedotteen mukaan hän on hyvävointinen­

– Totta kai me hetkellisesti olemme olleet Villen kanssa tekemisissä, ei sitä voi välttää. Olimmehan samassa lentokoneessa ja liikuimme ryhmänä.

– Jos altistumisella tarkoitetaan 15 minuutin viettämistä noin metrin päässä taudin saaneesta henkilöstä, niin sellaista aika harvalla oli, Vuorinen sanoo.

Vuorisen mukaan Oksasen eristäydyttyä tilanne ei enää vaikuttanut muun maajoukkueen toimintaan ”juuri millään lailla”.

– Varovainen toki pitää olla jatkossakin, vaikka nyt näyttääkin siltä, että muu joukkue säästyi tartunnalta, Vuorinen sanoo.

– Tauti itsessään ei pelota minua, koska en ole riskiryhmää. Mutta riskiryhmäläisiä täytyy suojella.

Oksasen on annettava Kanadan viranomaisille kaksi negatiivista koronatestitulosta ennen kuin hän pääsee matkustamaan Suomeen.

Hiihtoliittokin tiedotti, että Suomen joukkueessa ei ole muita sairastuneita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?