Therese Johaug kyllästyi puheisiin liiallisesta ylivoimastaan - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Therese Johaug kyllästyi narinaan liiallisesta ylivoimastaan – ”Puhutaan siitä, kuinka olen tuhoamassa koko lajin”

Therese Johaug oli täysin omassa luokassaan Pohjoismaiden Ski Tourilla.

Julkaistu: 23.2. 20:06

Therese Johaug on monien mielestä liiankin ylivoimainen. Norjalaista hirmuhiihtäjää itseään puheenaihe kyllästyttää.

Therese Johaugin vastaansanomaton ylivoima puhutti jälleen maastohiihdon pohjoismaisen Ski Tourin päätteeksi. 31-vuotias hiihtohirmu ylitti kiertueen päättäneessä 15 kilometrin takaa-ajokilpailussa maaliviivan kolme minuuttia ja 40 sekuntia ennen lähintä kilpakumppaniaan Heidi Wengiä.

Kokonaiskilpailun voiton lisäksi Johaug kellotti nopeimman osuusajan myös sunnuntain etapilla, ottaen täten jo kauden 19:n voittonsa maailmancupin osakilpailuissa.

Maailmancupin kokonaiskilpailua Johaug johtaa hurjalla 657 pisteen erolla toisena olevaan Wengiin.

Johaugin täydellinen dominointi on jo kulunut puheenaihe hiihtoa seuraavassa mediassa, ja nyt supertähti itsekin myönsi, että toistuvat keskustelut liiallisesta ylivoimasta alkavat kyllästyttää.

– Koen, että minun täytyy puolustaa itseäni sen takia, että olen niin nopea, Johaug harmitteli voittoisan viikonloppunsa jälkeen Aftonbladetin mukaan.

Muun muassa Ruotsin Ebba Johansson ja Norjan Astrid Uhrenholdt Jacobsen totesivat Aftonbladetille Johaugin hallitseman kiertueen päätyttyä toivovansa kilpailun formaattiin jatkossa muutoksia, koska tässä muodossaan Ski Tourin voittajasta ei ollut missään vaiheessa juuri epäselvyyttä.

Kymmenkertainen maailmanmestari ei tälle palautteelle korvaansa lotkauta.

– Tällä kertaa lopetimme kiertueen 15 kilometrin takaa-ajoon emmekä alppimäelle nousuun, mistä kuulin paljon Tour de Skin aikana. Mutta tämäkin on ilmeisesti väärin, kun voitan liian isolla erolla, Johaug latelee viitaten aiemmin tänä talvena voittamaansa Tour de Skihin, joka huipentui perinteisesti legendaariseen Alpe Cermisin kammonousuun.

Therese Johaugin (keskellä) ylivoima puhuttaa muun muassa Astrid Uhrenholdt Jacobseniä (oikealla).

Kaiken mediasta ja kilpakumppaneilta korviin kuuluvan mutinan keskellä norjalainen keskittyy tekemään oman työnsä mahdollisimman hyvin, mutta myöntää, että välillä hiihtolatujen hallitsijan viitta on raskas kantaa.

– Yritän joka päivä tulla paremmaksi hiihtäjäksi, ja sitten puhutaan siitä, kuinka olen tuhoamassa koko lajin. Joskus sitä vain väsähtää puolustamaan itseään, Johaug pohdiskeli.