Venäläinen sauva pelasti Perttu Hyvärisen päivän - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Venäläisten sauva pelasti Perttu Hyvärisen päivän – äityi huimaan vauhtiin ja naurahti Ylellä: ”Kivihiili haisee, taitaa toimia”

Perttu Hyvärinen nautti Tshekissä hiihdetyn kisan olosuhteista.

Perttu Hyvärinen nautti Tshekissä hiihdetyn kisan olosuhteista.

Julkaistu: 18.1. 14:04

Hyvärinen nappasi uransa parhaan maailmancup-sijoituksen Tshekissä, vaikka katkaisi sauvansa. Venäläinen huoltomies pelasti Hyvärisen kisan.

Perttu Hyvärinen piti Nove Mestossa uransa parasta vauhtia. Hän sijoittui 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa kuudenneksi. Se on henkilökohtaisessa kisassa hänen uransa korkein maailmancup-sijoitus.

– Aika hieno päivä! Tänään oli kaikki kohdallaan ja varmasti yksi kilpailun parhaista suksista. Meille sattui hauska letka, kun Jean Marc Gaillardin kanssa vedettiin kahdestaan. Annoin hänelle vetovastuuta lopussa ja hän pääsi luikahtamaan lopputuloksissa edelle, Hyvärinen naurahti Ylen haastattelussa viidenneksi sijoittuneen ranskalaisen suorituksesta.

Olosuhteet Tshekin kevyessä lumisateessa olivat Hyvärisen mieleen.

– Nätti keli ja kivihiili haisee. Tämä taitaa toimia ihan ok.

Hyvärinen kertoi Ylelle katkaisseensa sauvansa viimeisellä kierroksella. Tappiota ei kertynyt kuitenkaan kuin muutama sekunti, sillä venäläisjoukkueen huoltaja juoksi lyömään Hyväriselle uuden sauvan käteen.

Sunnuntain takaa-ajokilpailuun Hyvärinen suhtautui maltillisin odotuksin.

– Aika kovia miehiä rupeaa olemaan edessä. Gaillardia lähden ainakin haastamaan, Hyvärinen sanoi Ylelle.

Tuoreimmat osastosta