Anne Kyllönen voitti tiukan sekuntitaistelun Vantaan Suomen cupissa – ”Kroppa on ollut ihmeissään” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Anne Kyllönen voitti tiukan sekuntitaistelun Vantaan Suomen cupissa – ”Kroppa on ollut ihmeissään”

Anne Kyllönen sivakoi voittoon Vantaalla.

Anne Kyllönen sivakoi voittoon Vantaalla.

Julkaistu: 14.1. 20:25

Anne Kyllönen vankisti johtoaan Suomen cupin kokonaiskilpailussa.

Anne Kyllönen sivakoi parasta vauhtia maastohiihdon Suomen Cupin naisten viiden kilometrin perinteisen kilpailussa Vantaalla. Maailmancupissakin kelpo sijoituksia tällä kaudella napsinut kajaanilainen oli Vantaan tykkilumiladuilla etevin ennen Susanna Saapunkia ja Laura Monosta.

– Ei ollut niin helpon ja herkän tuntuista kuin voisi olla. Tourilla (Tour de Ski) oli paljon kisoja, ja nyt kroppa on ollut ihmeissään, kun on ollut kevyempää. Uskon, että tämä aukaisi paikkoja huomista hiihtoa varten, Kyllönen viittasi keskiviikon viestiin.

Kyllösen viime vuodet ovat olleet vaikeita muun muassa leikkausta vaatineen välilevyn pullistuman vuoksi, mutta tätä kautta edeltänyt ehjä harjoituskausi näkyy parantuneina otteina ladulla.

– Molemmat matkat ovat alkaneet kulkea laidasta laitaan ja molemmilla tyyleillä. Kun sprintti kulkee ja löytyy nopeutta, se tuo helppoutta myös normaalimatkan kilpailuihin, 32-vuotias Kyllönen jutteli.

Maailmancupin avausviikolla marraskuun lopussa Kyllönen kärsi flunssasta, mutta toipui tarpeeksi Rukan kilpailuihin mennessä. Vuodenvaihteen Tour de Skillä hän sijoittui kokonaistuloksissa 13:nneksi.

– Tour meni hyvin, ja se oli nousujohteinen. Pitää osata olla tyytyväinen, että olen ollut terveenä kauden aikana, Kyllönen sanoi.

Roponen muutaman viikon reissulla Suomessa

Vantaalla Kyllönen kukisti Saapungin 1,3 sekunnilla ja Monosen 7,1 sekunnilla. Johanna Matintalo oli neljäs ja Yhdysvalloissa asuva Riitta-Liisa Roponen viides.

Roposen mies Toni Roponen työskentelee Denverin yliopiston hiihtojoukkueen päävalmentajana. Riitta-Liisa on perheen Ida-tyttären kanssa Suomessa reissulla, johon mahtuu myös tammi-helmikuun taitteessa pidettävät Vöyrin SM-hiihdot.

– Tällä hetkellä toimin päätoimisena hiihtäjänä ja vapaaehtoisena valmentajana Denverin yliopiston hiihtäjille, Riitta-Liisa Roponen avasi.

Roposet asuvat 1 600 metrin korkeudessa, mutta Vantaalla kisataan lähes merenpinnan tasolla.

– Hirvittävän vauhdikas kisa oli. Ei tällaista ole päässyt siellä tekemään. Makea oli päästä tekemään tällaista rytmihiihtoa, 41-vuotias Roponen summasi kilpailua.

Roponen on kilpaillut Yhdysvalloissa ja voittanut kansalliset mestaruuskilpailut.

– Siellä oli maailmancupin tasoisia urheilijoita. Nämä Vantaan ladut olivat hippolatuja niihin verrattuna, kun siellä oli korkeuseroa 70 metriä. Ei ihmekään, että sieltä tulee kovia nuoria, Roponen virnisti.

Maailmancupiin hän ei tällä kaudella kuitenkaan haikaile.

Juttu on päivitetty kauttaaltaan klo 20.25.

Naiset 5 km (p): 1) Anne Kyllönen Kainuun Hiihtoseura 14.04,1, 2) Susanna Saapunki Vuokatti Ski Team Kainuu jäljessä 1,3 sekuntia, 3) Laura Mononen Hämeenlinnan Hiihtoseura –7,1 sekuntia, 4) Johanna Matintalo Pöytyän Urheilijat –7,8, 5) Riitta-Liisa Roponen Oulun Hiihtoseura –16,7, 6) Jasmi Joensuu Vantaan Hiihtoseura –24,2, 7) Anni Alakoski Kainuun Hiihtoseura –27,6, 8) Anni Kainulainen Hämeenlinnan Hiihtoseura –30,4, 9) Marjaana Pitkänen Oulun Hiihtoseura ja Eveliina Piippo Vuokatti Ski Team Kainuu –38,7.

Kokonaistilanne 4. kisan jälkeen: 1) Kyllönen 295 pistettä, 2) Mononen 245, 3) Matintalo 190, 4) Kerttu Niskanen Vieremän Koitto 160, 5) Joensuu 141, 6) Saapunki 130, 7) Krista Pärmäkoski Ikaalisten Urheiljat 122, 8) Tiia Olkkonen Haapajärven Kiilat 110, 9) Anita Korva Kainuun Hiihtoseura 101, 10) Maaret Pajunoja Ikaalisten Urheilijat 96.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta