Jelena Välbe liittyi Instagramiin vahtiakseen Venäjän tähtihiihtäjiä - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Jelena Välbe liittyi Instagramiin vahtiakseen Venäjän tähtihiihtäjiä – tajusi, että osa rikkoi sääntöjä: ”Olen joutunut huomauttamaan”

Takavuosien huippuhiihtäjästä on tullut innokas sosiaalisen median käyttäjä.

Jelena Välbestä on tullut innokas somettaja. Kuvassa Välbe viime vuonna presidentti Vladimir Putinin virkaanastujaisseremoniassa Kremlissä.

10.12.2019 12:46

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja ja moninkertainen arvokisavoittaja Jelena Välbe tunnetaan itänaapurin hiihtomaajoukkueessa temperamenttisena äitihahmona. Viime vuonna Välbe, 51, keksi uuden keinon seurata hiihtoladun ”jälkikasvunsa” edesottamuksia.

Hiihtolegenda äkkäsi nimittäin suositun kuva- ja videopalvelun Instagramin salat. Välbe kuvaili Ilta-Sanomille oman Instagram-tilin perustamista ”upeaksi jutuksi”.

– Tärkein syy Instagramiin liittymisen taustalla oli, että pystyin vahtimaan, miten urheilijani noudattavat sponsorisääntöjä, Välbe kertoi.

Kolminkertainen olympiavoittaja, 14-kertainen maailmanmestari ja viisinkertainen maailmancupin voittaja innostui nopeasti satojen miljoonien ihmisten käyttämästä kuvapalvelusta. Hänen seuraajamääränsä on kasvanut yli 15 000:een.

Välben mukaan puuhailu sosiaalisessa mediassa on avartanut hänen maailmankatsomustaan.

– Kun olin luonut oman tilin, ymmärsin, ettei se maailma ole pelkästään kurin pitämistä varten. Minusta tuntuu, että Instagramin ansiosta olen oppinut ymmärtämään urheilijoitani ja heidän sisäistä maailmaansa paremmin.

– Olen huomannut, että urheilijoilla on erilaisia mieltymyksiä. Jotkut julkaisevat henkeäsalpaavia luontokuvia. Jotkut naishiihtäjämme julkaisevat itsestään pelkästään mallimaisia kuvia, kun ovat laittautuneet. Ymmärrän sen hyvin, koska tyttöni ovat todella kauniita.

Jelena Välbe on julkaissut aktiivisesti kuvia Instagramissa:

Välbe on julkaissut tilillään lukuisia yhteiskuvia Venäjän maajoukkuehiihtäjien kanssa. Vahvasti tunteella elävä hiihtopomo on fiilistellyt aktiivisesti suojattiensa onnistumisia sosiaalisessa mediassa.

”Kukaan ei ole blokannut minua”

Välbe tykkää myös kommentoida urheilijoidensa otoksia, jos ne ovat kiinnittäneet hänen huomionsa.

– Joskus olen joutunut tekemään myös huomautuksia. Yritän tosin olla tekemättä niitä julkisesti. Toistaiseksi kukaan ei ole blokannut minua eli ilmeisesti on mennyt ihan hyvin, Välbe nauroi.

Välbe korosti, että hiihtäjät saavat häneltä huomautuksia vain yhdessä tapauksessa.

– Olen huomauttanut urheilijoita pelkästään, jos he ovat rikkoneet kuvillaan sponsorisääntöjä eli käyttäneet maajoukkuetapahtumissa muiden kuin sponsoriemme välineitä tai vaatteita.

Välbe ja Venäjän naisten ykköshiihtäjä Natalia Neprjajeva:

Välbe kesällä moninkertaisen arvokisamitalistin Julia Belorukovan häissä:

Välbe lempiharrastuksensa kalastuksen parissa synnyinseudullaan Magadanissa:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?