Lillehammerin viesti lässähti – Iivo Niskaselta tiukka kommentti Ylellä - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Lillehammerin maailmancupin viesti lässähti – Iivo Niskaselta tiukka kommentti Ylellä: ”Ei millään lailla ole suotavaa”

Iivo Niskanen hiihti vahvan hiihdon Lillehammerin viestissä. Kuva Rukan maailmancupista.

Iivo Niskanen hiihti vahvan hiihdon Lillehammerin viestissä. Kuva Rukan maailmancupista.

Julkaistu: 8.12.2019 14:35

Useat mieshiihdon kärkinimet jättivät Lillehammerin maailmancupin viestin väliin sunnuntaina.

Maailmancupin kokonaiskilpailun voittotaistelun suurimmat suosikit Norjan Johannes Hösflot Kläbo ja Venäjän Aleksandr Bolshunov eivät lähteneet sunnuntaina ladulle lainkaan. Heidän pahin kilpailijansa Suomen Iivo Niskanen sen sijaan hiihti.

Niskanen oli totutun vahva toisella osuudella ja toi Suomen kärjessä vaihtoon. Lopulta työ valui kuitenkin hiekkaan, sillä vapaan osuudet hiihtäneet Lari Lehtonen ja ensikertalainen Markus Vuorela eivät pysyneet huippusuoritukseen.

Suomi oli Venäjän kakkosjoukkueen voittamassa kisassa lopulta seitsemäs. Eroa voittajaan tuli reilu minuutti.

Niskasella oli Ylen haastattelussa selvä mielipide Kläbon ja Bolshunovin sekä muiden huippuhiihtäjien poisjääntiin. Syy on siinä, että tällä kaudella ei ole arvokisoja. Supertähtiä kiinnostaa nyt vain oma menestyminen, ei joukkue.

– Kyllä näköjään tämmöisellä kaudella keskittyminen on pelkästään omassa henkilökohtaisessa cupissa. Ilman muuta siitä on iso etu, jos tänään jätät hiihtämättä kilpaa ja matkustat korkealle, Niskanen sanoi Ylelle.

Niskasen mukaan hänen palautumisensa jää nyt väistämättä kilpakumppaneita huonommaksi. Hän joutuu pitämään ensin palauttavan harjoittelun päivän ja pääsee vasta sitten matkustamaan.

– Ilman muuta tässä antaa henkilökohtaisilla tavoitteilla tasoitusta niille, jotka passaavat. Toivoisin, että kaikki olisivat mukana, jos kerran ollaan mukana. Ei millään lailla ole suotavaa ja toivottavaa, että parhaat nimet puuttuvat kun ollaan maailmancupissa.

– Kyllä se teki tästä päivästä ei niin merkityksellisen, kun niin moni huippuhiihtäjä jättää välistä.

Niskanen myönsi Ylelle pohtineensa itsekin vetäytymistä, mutta päätti kuitenkin hiihtää joukkueelle.

Ensi viikonloppuna maailmancup jatkuu Sveitsin Davosissa, joka sijaitsee 1 500 metrin korkeudella meren pinnasta.

Miehet 4x7,5 km:

1) Venäjä-2 1.26.46,8 (Ivan Jakimushin, Jevgeni Belov, Ilja Poroshkin, Sergei Ustjugov)2) Venäjä –1,3 (Andrei Larkov, Ilja Semikov, Denis Spitsov, Andrei Melnitshenko)3) Norja –8,9 (Pål Golberg, Hans Christer Holund, Sjur Röthe, Finn Hågen Krogh)4) Norja-2 –9,05) Saksa –9,96) Ruotsi –26,97) Suomi –1.03,2 (Perttu Hyvärinen, Iivo Niskanen, Lari Lehtonen, Markus Vuorela)8) Ranska –1.50,49) USA –3.33,310) Kazakstan –6.24,4.

Tuoreimmat osastosta