Anne Kyllönen selitti epäonnistumistaan Ylellä - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Anne Kyllönen lähti ladulle kärjessä, mutta hyytyi pahasti – selitti epäonnistumistaan viestissä Ylellä: ”Kyllä sen huomaa”

Anne Kyllönen pettyi suoritukseensa Lillehammerissa.

Anne Kyllönen pettyi suoritukseensa Lillehammerissa.

Julkaistu: 8.12.2019 12:52

Konkarihiihtäjä Anne Kyllönen epäonnistui pahasti Lillehammerin maailmancupin viestissä.

Toisen osuuden hiihtänyt Kerttu Niskanen nykäisi irti muista ja lähetti Anne Kyllösen matkaan 6,8 sekunnin johdossa.

Norjan hiihtotykki Therese Johaug otti Kyllösen nopeasti kiinni ja karkasi omille teilleen. Suomen harmiksi Kyllösestä pyyhkivät ohi myös Ruotsin Charlotte Kalla ja USA:n Rosie Brennan.

Viimeisessä vaihdossa Ruotsi oli karannut Suomelta yli puolen minuutin päähän ja Yhdysvaltoihinkin eroa oli päälle 20 sekuntia. Suomen ankkuri Krista Pärmäkoski piti nelossijan, mutta palkintopallitaisteluun hänellä ei ollut enää asiaa.

32-vuotias Kyllönen myönsi Ylen haastattelussa, että pettyi omaan vauhtiinsa ladulla.

– Alku lähti ihan ok liikkeelle, mutta kyllä sen huomaa, että sairastelujen jälkeen kroppa ei ole ennallaan. Se toimii aika erikoisella tavalla. Siinä mielessä en ole missään nimessä tyytyväinen omaan suoritukseeni, Kyllönen sanoi Ylelle.

Kyllöseltä kysyttiin, lähtikö hän osuudelleen liian kovaa vauhtia. Hiihtäjä arveli näin käyneen.

– Ilman muuta osasyy löytyy siitä, Kyllönen totesi.

Kisan voitti emäntämaa Norja joukkueella Maiken Caspersen Falla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Johaug ja Heidi Weng. Yhdysvallat oli viestissä toinen ja Ruotsi kolmas.

Naiset 4x5 km:

1) Norja 1.02.22,4 (Maiken Caspersen Falla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug, Heidi Weng)2) USA –48,9 sekuntia jäljessä (Sophie Caldwell, Sadie Maubet Bjornsen, Rosie Brennan, Jessica Diggins)3) Ruotsi –1.19,7 (Emma Ribom, Elina Rönnlund, Charlotte Kalla, Moa Lundgren)4) Suomi –1.32,5 (Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Anne Kyllönen, Krista Pärmäkoski)5) Norja-2 –1.46,56) Venäjä –2.25,57) Venäjä-2 –2.26,38) Saksa –3.59,39) Ranska –5.20,910) Japani –5.31,1.

Tuoreimmat osastosta