Therese Johaugin kropassa on tapahtunut selkeä muutos - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Oletko huomannut? Kuvapari osoittaa muutoksen Therese Johaugin kropassa: ”Se on syy, miksi hiihdän nopeammin”

Therese Johaug on entistä nopeampi kasvaneen lihasmassansa ansiosta.

Therese Johaug on entistä nopeampi kasvaneen lihasmassansa ansiosta.

Julkaistu: 4.12. 6:06

Naisten maastohiihtoa dominoivan Therese Johaugin nopeuden salaisuus on merkittävästi kasvanut lihasmassa.

Norjalainen Therese Johaug osoitti Rukalla maailmancupin avausviikonloppuna, että hän hallitsee niin kutsuttuja distanssimatkoja edelleen suvereenisti.

Johaug voitti 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun puolen minuutin erolla Krista Pärmäkoskeen. Vapaalla tyylillä hiihdetyssä samanmittaisessa takaa-ajossa hän tuli maaliin yli minuutin ennen maannaistaan Heidi Wengiä.

Norjalaislehti VG kertoo yhdeksi syyksi ylivoimaan norjalaisen vuosia kasvattaman lihasmassan. Usea lisäkilo lihaksia on parantanut hiihtäjän nopeusominaisuuksia.

– Se on selvä syy sille, miksi hiihdän nopeammin, Johaug sanoi VG:lle.

– Tiesin että olin liian laiha yhteislähtöihin ja sprintteihin, joista on tullut osa hiihtourheilua. Tiesin että minun oli vahvistettava kroppaani. Mielestäni olen onnistunut siinä viime vuosina, hän jatkoi.

Johaugin valmentaja Geir Endre Rogn kertoi lehdelle, että tähtihiihtäjän massa on kasvanut Holmenkollenin vuoden 2011 MM-kisoista tähän päivään vähintään kymmenellä prosentilla. Tämä tarkoittaisi noin viittä tai kuutta kilogrammaa.

– Enemmän lihasta ja sitä kautta noussut elopaino on yksi askeleista, joilla olemme pyrkineet nopeuden maksimointiin, Rogn sanoi.

Johaug ei halunnut kommentoida VG:lle, kuinka monta kiloa hän on tarkalleen massaansa kasvattanut, mutta vahvisti olevansa aiempaa voimakkaampi.

– On oltava voimaa, jotta voi hiihtää kovaa. Marit Björgen on erittäin hyvä esimerkki siitä, Johaug sanoi.

Vaikka pidemmät matkat kulkevat ylivertaisella vauhdilla suhteessa kilpasiskoihin, sprintit eivät vieläkään kuulu Johaugin vahvuuksiin. Viime viikonloppuna Rukalla muut matkat ylivoimaisesti voittanut norjalainen jäi sprintissä sijalle 20.

Maailmancup jatkuu tulevana viikonloppuna Norjan Lillehammerissa. Johaug johtaa cupia 73 pisteen erolla toisena olevaan Wengiin.