Lämmin nojatuoli vei voiton työn tekemisestä – Ruotsin ykköshiihtäjälle rajua kritiikkiä Rukan tapahtumista - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Lämmin nojatuoli vei voiton työn tekemisestä – Ruotsin ykköshiihtäjälle rajua kritiikkiä Rukan tapahtumista

Calle Halfvarssonin kommentit kuohuttavat norjalaisia.

Julkaistu: 2.12.2019 14:18

Calle Halfvarsson ei pitänyt Kuusamon pakkasesta. Siitähän norjalaiset riemastuivat.

Rukan maailmancupviikonlopun ”minitourin” miesten takaa-ajokilpailun ratkaisu oli dramaattinen. Johannes Hösflot Kläbo, Iivo Niskanen ja Emil Iversen taistelivat rajusti voitosta aivan kilpailun loppuun saakka. Kläbo oli lopussa vahvin.

Päivän vahvimpien joukossa ei ollut Ruotsin Calle Halfvarsson, jonka kovin tykitys jäi alkulämmittelyyn. Ruotsalaisen ruuti kostui asuntoauton lämpimässä ja loppusijoitus, yhdeksäs, ei tyydyttänyt.

Selitys heikolle viikonlopulle on sanalla sanoen harvinainen.

– Lämmittelin kilpailua varten huonosti. En oikeastaan tehnyt mitään, vaan istuin asuntoautossa, koska en halunnut mennä ulos kylmään. Siellä on mukava nojatuoli, Halfvarsson kertoi Expressenille.

– Aloin päästä vireeseen kolmen kierroksen jälkeen ja sitten sujui paremmin. Mutta kisa on huono. Pitää skarpata, ja olen ensi viikonloppuna parempi.

Rukalla oli sunnuntaina noin kymmenen astetta pakkasta. Kylmän vaikutusta lisäsi paikalla puhaltanut viima.

Ymmärrettävästi Halfvarsson ei pitänyt viikonloppuaan kovin onnistuneena. Etenkin kilpailun alkuvaiheessa hän omien sanojensa mukaan ”vajosi kuin kivi”.

Kolea sää ei maistunut Calle Halfvarssonille.

Ruotsin valmentaja Mattias Nilsson puolusti pikaisesti suojattiaan ja sanoi, että Halfvarsson hieman liioitteli vaisua alkulämpöään.

– Totta kai hän lämmitteli. Mutta käskin häntä ulos aiemmin (kuin Halfvarsson lopulta lähti), jotta hän saisi otettua kunnollisen alkulämmön. Hän ei tehnyt niin ja joutuu ottamaan opikseen.

Norjan maajoukkueen leirissä tieto Halfvarssonin laiskasta lämmittelystä otettiin vastaan tyrmistyneinä. Norjan maajoukkuepomon mukaan moinen ei tulisi kuuloonkaan heidän leirissään, jollei hiihtäjä ole sairaana.

– Minusta tuo on epäammattimaista. Kukaan minun hiihtäjistäni ei tekisi noin, puhisi Eirik Myhr Nossum.

– Heidän työnsä on hiihtää lujaa. Meidän tiimimme tekee töitä kellon ympäri hiihtäjien eteen. Hiihtäjien työ on tulla paikalle ja kilpailla mahdollisimman hyvin – heillä on yksi työ.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut Halfvarssonia kommentoimaan Nossumin kritiikkiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?