Rukalla kilpaillut Aleksandr Bolshunovin tyttöystävä puolustaa kiisteltyä venäläistähteä – ”Hän ei ole oikeasti sellainen” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Rukalla kilpaillut Aleksandr Bolshunovin tyttöystävä puolustaa kiisteltyä venäläistähteä – ”Hän ei ole oikeasti sellainen”

Hiihtäjäpariskunta. Aleksandr Bolshunov ja Anna Zherebjatjeva ovat pitäneet yhtä jo pitkään.

Hiihtäjäpariskunta. Aleksandr Bolshunov ja Anna Zherebjatjeva ovat pitäneet yhtä jo pitkään.

Julkaistu: 2.12.2019 6:45

Venäjän ykköshiihtäjän rakastettu kilpaili itsekin Rukan maailmancupissa.

Venäjän hiihtomaajoukkueen ykköstähdeksi viime vuosina kohonnut Aleksandr Bolshunov, 22, on saanut kisaladuilla temperamenttisen hiihtäjän maineen.

Epäonnistuneiden kilpailujen jälkeiset tunnekuohut ja kitkerät kommentit ovat piirtäneet välillä kuvaa röyhkeästä nuoresta miehestä, joka pyrkii huipulle keinoja kaihtamatta.

Bolshunovin tyttöystävä Anna Zherebjatjeva, 22, tunnistaa hyvin kyseisen mielikuvan.

– Hän ei ole sulkeutunut ja aggressiivinen, kuten monet luulevat. Hän ei ole oikeasti sellainen, millaisena te kaikki näette hänet kilpailuissa, Bolshunovin tavoin Rukan maailmancupissa kilpaillut Zherebjatjeva sanoi Ilta-Sanomille.

– Läheistensä kanssa hän on ihan erilainen. Hän on todella huolehtiva ja ymmärtäväinen. Hän auttaa aina muita.

Venäjän hiihtomaajoukkueeseen kuuluvat Bolshunov ja Zherebjatjeva ovat seurustelleet neljä vuotta.

– Tutustuimme, kun tulin treenaamaan samaan joukkueeseen hänen kanssaan. Yritin pitää pitkään pintani ja olla sortumatta häneen, mutta sitten kävi näin, Zherebjatjeva kertoi nauraen.

Mihin lopulta ihastuit hänessä?

– Aah, en tiedä. Varmaan ihan kaikkeen.

Bolshunov on kotoisin läheltä Ukrainan rajaa Podyvotjen kylästä. Zherebjatjeva on puolestaan lähtöisin pienestä Bereznikin kylästä Arkangelin alueelta. Kaksikko harjoittelee nykyään tunnetun venäläisluotsin Juri Borodavkon ohjauksessa.

– Asumme vielä erillämme, sillä emme ole vielä päättäneet, mihin asetumme tulevaisuudessa, tällä hetkellä lähellä lapsuudenkotiaan asuva Bolshunov kertoi aiemmin IS:lle.

Zherebjatjevan mukaan kaksikon unelmissa siintää perheen perustaminen tulevaisuudessa.

  • Venäjän maajoukkuehiihtäjät Anna Zherebjatjeva ja Aleksandr Bolshunov ovat olleet yhdessä neljä vuotta.

Vaikeuksia kilpaladulla

Aleksandr Bolshunovilta odotettiin paljon sunnuntaina päättyneessä Rukan maailmancupissa, mutta monien yllätykseksi moninkertainen arvokisamitalisti ei päässyt kolmessa kilpailussa kertaakaan palkintokorokkeelle. Bolshunov oli sprintin neljäs ja 15 kilometrin perinteisen kisassa ja takaa-ajossa viides.

Venäjän maajoukkueen päävalmentaja Markus Cramer kertoi Ilta-Sanomien hiihtoasiantuntijalle Harri Kirvesniemelle Bolshunovin kärsineen selkävaivoista.

Anna Zherebjatjeva kilpaili viikonloppuna Rukan maailmancupissa. Nuorten maailmanmestari jäi kauas kärkisijoista.

Anna Zherebjatjeva kilpaili viikonloppuna Rukan maailmancupissa. Nuorten maailmanmestari jäi kauas kärkisijoista.

Siinä missä Bolshunovilta odotetaan kilpailusta toiseen kärkisijoja, nuorten maailmanmestarin Zherebjatjevan aikuisura on lähtenyt liikkeelle huomattavasti rauhallisemmin.

Rukan maailmancupin normaalimatkoilta olivat tuomisina 10 kilometrin perinteisen 42. ja takaa-ajon (v) 48. sija.

– Unelmani on sama kuin muillakin urheilijoilla: kilpailla vielä olympialaisissa. Minulla on vielä vajaat kolme vuotta aikaa. Toivon, että se riittää kurssin kääntämiseen paremmaksi, Zherebjatjeva sanoi viitaten vuoden 2022 Pekingin talviolympialaisiin.

Tuoreimmat osastosta