Therese Johaug ei enää tervehdi Sami Jauhojärveä – suomalainen olympiavoittaja arvioi syytä Ylen studiossa: ”Kovin tuima katse” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Therese Johaug ei enää tervehdi Sami Jauhojärveä – suomalainen olympiavoittaja arvioi syytä Ylen studiossa: ”Kovin tuima katse”

Sami Jauhojärvi (oik.) raportoi kohtaamisestaan Therese Johaugin kanssa.

Sami Jauhojärvi (oik.) raportoi kohtaamisestaan Therese Johaugin kanssa.

Julkaistu: 1.12.2019 12:56

Sami Jauhojärvi paljasti Ylen studiossa, ettei Therese Johaug enää tervehdi häntä.

Entinen kilpahiihtäjä Sami Jauhojärvi toimii Rukan maailmancupin kilpailuissa Ylen asiantuntijana. Sunnuntaina Ylen studiossa Jauhojärvi kertoi koleasta kohtaamisestaan norjalaistähti Therese Johaugin kanssa.

Olympiavoittaja Jauhojärvi kertoi tavanneensa Johaugin lauantaina Rukan laduilla, kun molemmat olivat hiihtolenkillä. Jauhojärvi sanoi tervehtineensä normaaliin tapaan Johaugia, mutta tämä ei ollut tervehtinyt takaisin.

– Tervehdin häntä kohteliaasti niin kuin tapana on, mutta kovin tuima katse tuli takaisinpäin. En tiedä, muisteleeko hän sitten niitä, että olen joskus antanut muun muassa norjalaiselle VG-lehdelle kommentteja tästä kyseenalaisesta tapauksesta, mikä oli pari vuotta sitten, Jauhojärvi totesi viitaten Johaugin aiempaan dopingkäryyn.

Vuonna 2014 parisprintin olympiakultaa voittanut Jauhojärvi, 38, lopetti aktiiviuransa keväällä 2017. Jauhojärvi ja Johaug, 31, ovat kuitenkin entuudestaan tuttuja toisilleen, sillä he ovat kiertäneet vuosikaudet samoissa kilpailuissa.

Johaug jäi kiinni dopingista loppuvuodesta 2016. Hänelle määrättiin 18 kuukauden kilpailukielto.

Johaugin kilpailukielto tuli monipolvisen prosessin jälkeen, mutta kaiken lähtökohtana oli hänen dopingnäytteestään löytynyt urheilussa kielletty anabolinen steroidi. Sitä Johaug kertoi saaneensa Trofodermin-nimisestä lääkevoiteesta vahingossa – vastuun tapahtuneesta otti joukkueen lääkäri.

Tapausta kommentoitiin hiihtopiireissä ja niiden ulkopuolellakin viljalti.

Tuoreimmat osastosta