Lahden MM-kisoissa törmäillyt norjalaishiihtäjä muisteli suomalaisten vihaa – ”Henkivartijan kanssa Hesburgeriin” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Lahden MM-kisoissa törmäillyt norjalaishiihtäjä muisteli suomalaisten vihaa – ”Henkivartijan kanssa Hesburgeriin”

Iivo Niskanen ja Emil Iversen ovat kavereita.

Iivo Niskanen ja Emil Iversen ovat kavereita.

Julkaistu: 30.11. 15:41

Emil Iversen koki kovia Lahdessa 2017, kun törmäys IIvo Niskaseen vei Suomelta kultamitalin.

Suomen parisprinttiduo Sami JauhojärviIivo Niskanen oli MM-kullassa kiinni Lahdessa 2017, kun kilpailu oli edennyt ankkuriosuudelle ja stadionin takakaarteeseen saakka. Niskasen piti antaa enää lopullinen kuolinisku Norjan ankkurille Emil Iversenille.

Niskanen lähti kovasta vauhdista ohittamaan norjalaista sisäkautta, ja seuraus oli katastrofaalinen yhteentörmäys. Kumpikin hiihtäjä kaatui. Nopeammin jaloilleen noussut Niskanen ehti vielä tuoda Suomen maaliin kolmantena.

Sekava tilanne pantiin Suomessa täysin Iversenin piikkiin. Hiihtäjät leppyivät nopeasti; Iversen sai jo muutama päivä tapahtuneesta saunakutsun Jauhojärveltä ja Niskaselta.

– En ole unohtanut sitä, mutta en muistele sitä aktiivisesti. Urheilu on urheilua, ja olemme Iivon kanssa ystäviä, lauantaina maailmancupin 15 kilometrillä 3:nneksi hiihtänyt Iversen totesi Kuusamon hiihtostadionilla.

Kun Iversen kävi tapahtuneen jälkeen Vierumäen kisakylän ulkopuolella, hän huomasi yhtäkkiä olevansa Suomen tunnetuimpia, muttei taatusti pidetyimpiä norjalaisia.

– Kun menin Hesburgeriin ostamaan iltapalaa, tuntui siltä kuin minulla olisi pitänyt olla henkivartijat mukana, Iversen muisteli tunnelmia MM-kaupungissa pian kolme vuotta sitten.

Kolmen päivän päästä 26. helmikuuta hiihdetystä parisprintistä Lahdessa lykittiin 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailu.

– Sen jälkeen, kun Iivo oli voittanut sillä matkalla kultamitalinsa, tuntui kuin minäkin olisin saanut lopullisesti anteeksi.