Iivo Niskanen voitti ylivoimaisesti – antoi vaatimattomat kommentit Ylelle norjalaistähden nujertamisen jälkeen - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Iivo Niskanen voitti ylivoimaisesti – antoi vaatimattomat kommentit Ylelle norjalaistähden nujertamisen jälkeen

Se on siinä! Iivo Niskanen tuuletti riehakkaasti voittoaan.

Se on siinä! Iivo Niskanen tuuletti riehakkaasti voittoaan.

Julkaistu: 30.11. 14:17

Iivo Niskanen iloitsi voitostaan kansainvälisen median haastattelussa.

Iivo Niskanen ei jättänyt lauantaina epäselväksi, kuka on alkukauden kuumin mieshiihtäjä. Voitto Rukan 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa tuli 13 sekunnin erolla norjalaistähti Johannes Hösflot Kläboon.

Vaikka tulos oli hyvä, oli Niskanen varsin vaatimaton ja itsekriittinen kilpailun jälkeen. Kansainvälisessä voittajahaastattelussa hän teki selväksi, että parantamisen varaa on.

– Ehkä ei ollut paras päivä tänään mutta sukset olivat tosi hyvät. Kläbon kanssa oli vähän liian kovaa menoa, olin sen jälkeen vähän liian väsynyt, Niskanen sanoi englanninkielisessä haastattelussa.

Samalla suuria kehuja sai Kuusamon kotiyleisö, jonka kanssa Niskanen juhli voittoaan villisti.

– Tosi hyvä fiilis, kun kaikki hurrasivat niin paljon. Tämä on yksi lempivoitoistani koskaan.

Ylen haastattelussa Niskanen kertoi enemmän taistelustaan Kläbon kanssa. Hän lähti reilusti ennen suomalaista, joten kaksikko kohtasi ladulla kesken kilpailun. Niskanen paineli aikansa Kläbon peesissä, mutta lopulta voiton varmistamiseksi oli paineltava norjalaisesta ohi.

– Tänään oli kiva hiihtää. Suorituksena olisin pystynyt tekemään paremmin, jos olisin hiihtänyt tasaisemmin, mutta Kläbo tuli eteen ja piti miettiä miten hiihtää sitä vastaan.

Oman aikansa vuoksi Niskasen piti luopua peesihyödystä ja painella ohi. Se vei paljon voimia.

– Kun sain hänet pudotettua ja tehtyä eroa aika paljonkin, niin piti päästä ”välikuoleman” jälkeen takaisin omaan hiihtoon. Oli siinä vähän hyvän olon tunnetta myös puserossa.

– Tämä on ollut hyvä paikka ennenkin, mutta nyt tuntui, että yleisöä on enemmän kuin koskaan. Oli aivan loistava tunnelma!

Kläbo oli kilpailussa toinen ja norjalaisen maanmies Emil Iversen kolmas.

Aiemmin lauantaina Krista Pärmäkoski hiihti naisten 10 kilometrillä toiseksi.