Draamaa Rukan maailmancupissa: Sergei Ustjugov hylättiin – näin venäläistähti selitti väkeä hämmentänyttä tilannetta - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Draamaa Rukan maailmancupissa: Sergei Ustjugov hylättiin – näin venäläistähti selitti väkeä hämmentänyttä tilannetta

Sergei Ustjugovin sprinttikisa päättyi Rukalla ennen aikojaan. Arkistokuva.

Sergei Ustjugovin sprinttikisa päättyi Rukalla ennen aikojaan. Arkistokuva.

Julkaistu: 29.11. 14:45

Sergei Ustjugovin sprinttikisa päättyi tylysti.

Venäjän suurimpiin hiihtotähtiin kuuluva Sergei Ustjugov ei päässyt perjantaina näkemään, mihin hänen vauhtinsa olisi riittänyt Rukan maailmancupin sprinttikisassa.

Ustjugov, 27, hylättiin sprintin alkuerän starttiviivalla nähdyn erikoisen episodin jälkeen. Ensin Ruotsin Oskar Svensson otti varaslähdön ja sai varoituksen.

Kuhina starttialueella ei rauhoittunut tilanteen jälkeenkään, sillä uusintastartissa Ustjugov lähti liikkeelle liian aikaisin. Monen hämmästykseksi venäläinen komennettiin saman tien kokonaan pois lähtöviivalta.

Tv-kuvista näkyi, kuinka Ustjugov poistui viivalta pettyneenä, eikä päävalmentaja Markus Cramerin ilme ollut sen iloisempi. Syynä kaksinkertaisen maailmanmestarin kohtaloon on sääntö, jonka mukaan toisen varaslähdön ottaja hylätään automaattisesti vaikkei tällä olisikaan alla aiempaa varoitusta.

Tilanne aiheutti Venäjän leirissä keskustelua, mutta haastattelupaikalle saapui jo rauhoittunut ja leppoisampi urheilija.

– Lähtöpaikassani latu oli liukas ja siinä oli pieni alamäki. En vain pysynyt paikallani ja lähdin vahingossa liikkeelle. Siitä tuli varaslähtö, Ustjugov kertasi tilannetta alkuerän jälkeen Ilta-Sanomille.

– Olen vähän yllättynyt, että näin kävi. Nyt en päässyt testaamaan kuntoani sprintissä. Kuntotasoni on minulle suuri arvoitus.

Venäläisässän mukaan hän ei ollut tietoinen toisen varaslähdön säännöstä muttei lähtenyt syyttelemään ketään kohtalostaan.

– Tässä ei ole mitään ongelmaa, se oli minun vikani. En näe syytä olla tästä allapäin, huomenna on edessä uusi kisa, lauantain 15 kilometrin kisaan valmistautuva Ustjugov kommentoi.