Hiihdon norjalainen olympiavoittaja koki rajun pettymyksen – lääkärit eivät päästä lähtöviivalle: ”Todella surullista” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Hiihdon norjalainen olympiavoittaja koki rajun pettymyksen – lääkärit eivät päästä lähtöviivalle: ”Todella surullista”

Ingvild Flugstad Östbergin alkukausi jää väliin.

Ingvild Flugstad Östbergin alkukausi jää väliin.

Julkaistu: 21.11. 15:21

Kaksinkertainen olympiavoittaja Ingvild Flugstad Östberg kertoi, että hiihtokauden alku jää väliin.

Norjan naisten hiihtomaajoukkueen suurimpiin tähtiin kuuluva Ingvild Flugstad Östberg ei pääse starttiviivalle viikonloppuna Norjan kansallisessa kauden avauksessa Beitostölenissä.

Östbergiltä, 29, jää väliin myös viikon päästä järjestettävä maailmancupin avaus Rukalla.

Kaksinkertainen olympiavoittaja kertoi torstaina järjestetyssä lehdistötilaisuudessa jättävänsä kilpailutapahtumat väliin terveyssyistä. Östberg ei halunnut kuitenkaan tarkentaa, mistä on kyse.

– Olen päätynyt tilanteeseen, jossa en voi hiihtää. Se on surullista. Tähän vaikuttavat terveyssyyt, kaikki terveystestien vaatimukset eivät täyty. Siksi on parasta jättää kilpailut väliin, hiihtäjä sanoi.

Östbergin mukaan hän on harjoitellut kovaa ja välttynyt treenikaudella sairastumisilta.

– Olen valinnut sen, että treenaan paljon ja kovaa. Huippu-urheilijana on aina riski, että harjoittelee liikaa. Keho tarvitsee aikaa palautumiseen. Olen yleensä hyvällä tuulella, mutta on tietenkin todella surullista, etten pääse hiihtämään tulevina viikkoina, Östberg sanoi.

Urheilija päätti puheenvuoronsa kyyneleet silmissä. Östberg ei sanojensa mukaan tiedä, kuinka kauan maajoukkueen lääkärien määräämä kilpailutauko kestää.