Näin Harri Kirvesniemi arvioi Iivo Niskasen raudanlujaa tavoitetta – ”Voi heti osoittaa sanat vääriksi” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Näin Harri Kirvesniemi arvioi Iivo Niskasen raudanlujaa tavoitetta – ”Voi heti osoittaa sanat vääriksi”

Julkaistu: 20.11. 21:38

Ilta-Sanomien asiantuntija ei usko Niskasen voittavan maailmancupin kokonaiskilpaiölua, mutta arvostaa kovaa yritystä.

Suomen paras maastohiihtäjä, maailmanmestari ja olympiavoittaja Iivo Niskanen asetti itselleen maailmancupin alla tavoitteen, joka on jäänyt toistaiseksi kaikilta suomalaismiehiltä saavuttamatta: kokonaiskilpailun ykkössijan. ISTV:n Hiihtoseura-lähetyksessä pohditaan tavoitteen kovuutta asiantuntija Harri Kirvesniemen, erikoistoimittaja Marko Lempisen ja urheilutoimittaja Pekka Holopaisen voimin.

– Kyllä se ehkä hieman epärealistinen on. Aleksandr Bolshunov on oma veikkaukseni voittajaksi, tai Johannes Hösflot Kläbo. Varsinkin Bolshunov on niin tavattoman monipuolinen, Kirvesniemi arvioi.

Hän katsoo silti erittäin kunnioitettavaksi, että Niskanen on lähtenyt tälle tielle. Hintalappua hän arvelee ainakin tällaiseksi:

– Ne Iivon tutut ylivoimaiset vedot yksittäisissä maailmancupin osakilpailuissa, kuten viime kaudella Otepäässä, jäävät ehkä näkemättä, koska hän kilpailee nyt paljon, on kuormittuneessa tilassa eikä enää pääse näihin omimpiin kilpailuihinsa niin paljon paremmin valmistautuneena kuin vastustajat.

Kirvesniemi arvelee, että jos Niskanen yltää kokonaiskilpailussa suunnilleen samaan kuin Matti Heikkinen 2015–16, viidenteen sijaan, hän voi olla erittäin tyytyväinen kehitykseensä yleishiihtäjänä.

– Ja Iivo voi heti maailmancupin avauksessa Rukalla osoittaa puheet vääriksi, Kirvesniemi viittaa varsinkin Kuusamon kolmepäiväisen minitourin keskimmäiseen päivään.

Silloin hiihdetään Niskasen menestysmatka 15 kilometriä latu-uraa pitkin eli perinteisellä tekniikalla ja väliaikalähdöllä.