Norjalaiset närkästyivät Jelena Välben ilkeästä sivalluksesta Therese Johaugin ylivoimasta - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Norjalaiset närkästyivät Jelena Välben ilkeästä sivalluksesta Therese Johaugin ylivoimasta

Therese Johaugin ylivoima puhuttaa Venäjällä.

Therese Johaugin ylivoima puhuttaa Venäjällä.

Julkaistu: 13.11. 20:51

Venäläiset ovat kyllästyneet Therese Johaugin ylivoimaan.

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe on kertonut, ettei maan ykköskanava aio näyttää pian alkavalla hiihtokaudella naisten maailmancupia.

Kotimaansa RIA Novostille puhuneen Välben mukaan syy päätökseen liittyy erään urheilijan ylivoimaan ladulla.

– Olin yhteydessä hiljattain ykköskanavaan, josta ilmoitettiin, että maailmancup kyllä kiinnostaa, mutta vain miesten osalta. Silloin alkoivat kellot soida, Välbe sanoi ja jatkoi:

– Kyllähän siihen liittyy se, että yksi ja sama voittaa koko ajan, ja vielä tuntuvalla erolla muihin. Aikaisemmin se oli Marit Björgen, joka meni kärjessä menojaan, ja nyt se on yhtä suurella erolla Therese Johaug.

Venäjän naishiihdossa eletään tällä hetkellä haastavia aikoja, kun kolme Venäjän hiihtomaajoukkueen jäsentä ei starttaa kaudelle ollenkaan. Heistä ainakin Julia Belorukova ja Jelena Soboleva ovat raskaana.

Norjassa Välben näkemys Johaugin tylsistyttävästä ylivoimasta otettiin närkästyneenä vastaan. Paikallisen TV2:n hiihtoasiantuntija Petter Skinstad totesi, että on Kansainvälisen hiihtoliiton ja Johaugin kilpakumppanien tehtävä saada kilpailuista nykyistä jännittävämpiä.

– En ole ikinä kuullut, että Usain Boltin, Michael Phelpsin, Mikaela Shiffrinin, Marcel Hirscherin tai Lionel Messin ylivoima pudottaisi kiinnostusta heidän lajeihinsa. Joka lajissa on omat suururheilijansa. On muiden tehtävä pitää huoli kilpailusta. Johaug ei voi muuta kuin hiihtää niin lujaa kuin pystyy, Skinstad sanoi.

Entinen huippuhiihtäjä Jelena Välbe on tuttu näky kansainvälisissä hiihtotapahtumissa.

Entinen huippuhiihtäjä Jelena Välbe on tuttu näky kansainvälisissä hiihtotapahtumissa.