Syövän äskettäin selättänyt olympiavoittaja Kikkan Randall on taas huippukunnossa – toteutti unelmansa maratonilla

Julkaistu:

maastohiihto
Kikkan Randall saavutti tavoitteensa ja juoksi alle kolmen tunnin ajan New Yorkin maratonilla.
Kikkan Randall toteutti yhden unelmansa, olkoonkin vuoden myöhässä. Yllätyskultaa Pyeongchangin olympialaisten parisprintissä Jessica Digginsin kanssa voittanut hiihtotähti juoksi sunnuntaina New Yorkin maratonin ja tuli maaliin ajassa 2.55.12.

Vuoden myöhästymiselle Randall ei voinut mitään. Pian Pyeongchangin olympialaisten jälkeen hänellä diagnosoitiin rintasyöpä.

– Kun sain diagnoosin niin ajattelin, että tämä tulee maratonin juoksemisen tielle. Vuosi sitten kannustin joukkuekavereitani, ja nyt oli hienoa päästä osallistumaan, Randall kertoi KTUU-televisiokanavan verkkosivuilla.

Randall kertoo olevansa ”melko luottavainen” siitä, että hän on ollut syövästä vapaa sitten marraskuun 2018.Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Randall halusi juosta alle kolmen tunnin ja onnistui siinä. Ensimmäisten joukossa maalissa häntä onnitteli vuoden 1984 maratonin olympiavoittaja Joan Benoit Samuelsson, joka antoi hiihtäjälle neuvoja tämän harjoittelun aikana.

Hiihtouransa jo päättänyt Randall, 36, juoksi suuren osan kilpailusta yhdessä entisen joukkuekaverinsa Liz Stephenin kanssa. Lopussa Randallin jaloissa riitti kuitenkin vielä siinä määrin virtaa, että hän meni menojaan ja päihitti Stephenin 25 sekunnilla.

– Sisäinen moottorini on vielä todella vahva hiihtouran pohjalta. Jalat sen sijaan huutavat hoosiannaa, Randall vitsaili.

Kilpailun jälkeen Randall latasi Instagramiin kuvan, jossa hän poseerasi onnellisena Stephenin sekä Ida Sargentin kanssa.

– Tiimipeli auttaa unelmien toteuttamisessa! Oli todella kivaa juosta maraton Stephenin ja Sargentin kanssa. Upea juoksukokemus, ja pääsimme kaikki alle kolmen tunnin!

Randall kertoi samassa päivityksessä kolmikon juosseen Aktiv-nimisen järjestön puolesta. Järjestö kertoo tavoitteekseen varmistaa fyysisen kuntoutuksen roolin osana potilaiden taistelua syöpää vastaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt