Kiinalaisten kaikkoaminen Vuokatista ei huolestuta toimitusjohtajaa – ”Kiina on vain yksi asiakas”

Julkaistu:

Hiihto
Vuokatti Sportin toimitusjohtaja Veikko Halonen on tottunut kiinalaisten arvaamattomuuteen.
Kiinalaiset talviurheilijat toivat viime vuonna runsaasti rahaa Vuokattiin, mutta nyt he ovat kaikonneet Suomesta.

Asiasta uutisoineen Ylen mukaan Vuokatin opistolla oli vietetty kesäkuun alusta torstaihin mennessä yhteensä 1 500 kiinalaisvuorokautta, eli vain noin kolmasosa alkuvuoden tasosta.

– Koko vuoden osalta pärjäämme hyvin. Sen osalta homma ei ole pielessä. Mutta onhan pysähdys ollut kuin olisi seinään ajanut verrattuna siihen, mitä ennakoimme, Vuokatin valmennuskeskuksen johtaja Jyri Pelkonen sanoi Ylelle.

Vuokatti Sportin toimitusjohtajan Veikko Halosen mukaan asiasta uutisoinnissa on ollut dramatisointia. Tilanteet elävät kiinalaisten arvaamattomuuden takia, mutta varsinaista huolta ei ole.

– Tilanne on ollut yllätys. Meillä on ollut hyvin kiinalaisia, esimerkiksi viime vuonna heitä oli enemmän kuin odotimme, Halonen sanoo Ilta-Sanomille.

Tilanne ei ole hänen mukaansa horjuttanut Vuokatin opistoa.

– Täytyy muistaa, että Kiina on vain yksi asiakkaistamme. Meillä on tänäkin viikonloppuna talo täynnä, verkkarin värit vain ovat vaihtuneet. Suuri osa on suomalaisia kilpahiihtäjiä ja hiihtäjiä, mutta vieraita on yhteensä seitsemästä eri maasta, Halonen sanoo.

”Puolet vuodesta Suomessa”

Kiinalaisvieraita on tällä hetkellä Vuokatissa yhdistetyn joukkueen verran. Seuraavaksi Kiinasta odotetaan vieraaksi 30 maajoukkuehiihtäjää.

Toimitusjohtaja myöntää, että kiinalaiset ovat hyviä, rahaa reippaasti tuovia asiakkaita.

– Kiina on siinä mielessä erikoinen asiakas, että se tuo isoja ryhmiä, jotka maksavat hyvin, kun huomioidaan välineet ja kaikki palvelut.

Peking järjestää talviolympiakisat 2022. Toimitusjohtaja Halosen mukaan Kiina on perustanut myös jo 2026 talviolympialaisiin tähtäävän joukkueen.

– Kiinalaisten ilmoituksen mukaan nuorista koostuva joukkue viettäisi puolet vuodesta Suomessa valmistautuessaan kisoihin.


Halonen on tottunut operoimaan kiinalaisten arvaamattomuuden kanssa.

– Kiinalaisten kanssa toimitaan kiinalaisella tavalla. Homma ei mene niin, että minä alan lyödä nyrkkiä pöytään ja vaatimaan asioita.

Kiinan urheiluministeriön korkein virkamies saapuu Suomeen Rukan kisoihin marras- ja joulukuun taitteessa. Hän tapaa siellä Halosen ja tarkoitus on keskustella yhteistyöstä.

Ylen mukaan Kiina hyödynsi viime vuonna Vuokatin urheiluopiston palveluja 20 000 henkilötyövuorokauden edestä ja opisto teki pelkästään kiinalaisilla liikevoittoa yli puoli miljoonaa euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt