Mika Myllylän ex-vaimo muisteli hiihtotähden kuolinpäivää – murtui kyyneliin tv-haastattelussa: ”Mitenköhän lapset?”

rac

Julkaistu:

Uutuusohjelma
Mika Myllylän entinen vaimo Suvi Paavola murtui kyyneliin muistellessaan hiihtäjätähden kuolinpäivää uuden Kaj Kunnas Exclusive -sarjan avausjaksossa.
Hiihtotähti Mika Myllylä löytyi kuolleena kotoaan Kokkolasta heinäkuun 5. päivän aamuna vuonna 2011. Hän oli tuolloin vain 41-vuotias.

Reilun kahdeksan vuoden takaisen kesäpäivän muisteleminen on yhä tunteikas paikka Myllylän entiselle vaimolle Suvi Paavolalle.

Paavola palaa kohtalokkaan päivän tapahtumiin uuden Kaj Kunnas Exclusive -sarjan jaksossa, joka nähdään perjantai-iltana Dplay+ -palvelussa. Hän murtuu urheilutoimittaja Kaj Kunnaksen haastattelussa kyyneliin.

– Yksi kovimpia paikkoja oli kertoa lapsille, Paavola sanoo.
  • Video: Kaj Kunnas Exclusive -sarjan avausjakso esitetään perjantaina Dplay+-palvelussa.
Myllylällä ja Paavolalla (entinen Myllylä) on kolme yhteistä lasta: Benjami, Olivia ja Wiljami.

Suvi Paavola kertoo ohjelmassa olleensa työpaikallaan, kun hän sai suruviestin.

– Ensimmäisenä ajattelin, että hyvänen aika, mitenköhän lapset, Paavola kertoo ääni väristen.

Hän tunsi Myllylän jättäneen hänet yksin lasten kanssa.

– Tuli hirveä huoli, että mitenköhän minä tästä selviän. Kuitenkin oli kolme lasta huollettavana, ja he olisivat tarvinneet isää monta kertaa.


Paavola kertoo, että perheen vanhin poika Benjami oli isänsä kuolinpäivänä rippikoululeirillä. Paavola lähti perheystävän kanssa leirille kertomaan kuolinuutista pojalle.

– Totta kai se oli hänellekin aivan kauhea järkytys, ja koska hän oli vanhin, hänelle tuli hirveä huoli siitä, että mites Wiljami selviää.

Olivia oli isänsä kuolinpäivänä 12-vuotias ja Wiljami 10-vuotias. Sisarukset olivat tuolloin lähteneet Kauhavalle PowerPark-huvipuistoon. Suvi Paavola joutui soittamaan lapsilleen ja pyytämään heitä palaamaan heti kotiin, vaikka he olivat juuri vasta päässeet perille.

Paavolan mukaan Olivia oli automatkalla kotiin jo aavistanut isän kuolleen.

– Hänkin oli tavallaan joka päivä odottanut tätä suru-uutista. Lapset olivat siinä niin lähellä ja näkivät, miten viimeiset vuodet olivat taistelua. Siinä oli todella vaikeita hetkiä.


Olympiavoittaja ja maailmanmestari Mika Myllylä kärsi viimeiset vuotensa pahasta alkoholismista. Hänen sairautensa oli suuri syy myös Myllylöiden avioliiton päättymiseen.

Suvi Paavola kertoo ohjelmassa, kuinka pahalta rakkaan ihmisen alamäen seuraaminen tuntui. Myllylää yrittivät vaimon lisäksi auttaa vanhemmat ja ystävät.

– Kaikki olivat aivan voimattomia.

– Toinen niin kuin vajoaa pinnan alle ja sä periaatteessa katsot vierestä, mutta et pysty tekemään yhtään mitään. Toinen tarvitsee apua, mutta ei voi auttaa. Ei ole keinoja. Eihän se ihmisen elimistö vain kestä tiettyjä asioita sitten enää.

Paavolan mukaan dopingkäry Lahden MM-kisoissa vuonna 2001 oli valtava isku Myllylälle. Hiihtäjä oli aina ajatellut, ettei elä vanhaksi ja käryn tuoma häpeä oli hänelle liian suuri taakka kannettavaksi.

– Kun elämään tulivat vastamäet, hän antoi itselleen tavallaan luvan heittäytyä alamäkeen. Hänelle elämä oli aina jonkinlainen taistelu.


Nykyisin Paavola ja lapset keskittyvät muistelemaan hyviä asioita Myllylästä.

– Puhumme edelleen kotona aika paljon heidän isästään. Positiivisia ja hyviä asioita, koska hän oli lapsille isä, joka heitä rakasti. Ei meille ollut mitään merkitystä sillä, kuinka monta mitalia hänellä roikkui kaulassa.

Kaj Kunnas Exclusive

Ennakkojakso: Suvi Paavola Dplay+:ssa perjantaina 1.11.

TV5 maanantaisin klo 21.00 alkaen 18.11.