Therese Johaug sai 26-vuotiaan huippuhiihtäjän lopettamaan uransa: ”Se oli hänen ongelmansa”

Julkaistu:

Maastohiihto
Nathalie von Siebenthal kadotti hiihtoilonsa.
Sveitsiläinen huippuhiihtäjä Nathalie von Siebenthal ilmoitti keskiviikkona, että hän lopettaa uransa vain 26-vuotiaana.

Von Siebendahl aikoo panostaa jatkossa tarmonsa maanviljelyyn perheensä tilalla lähellä Berniä.

Von Siebenthal vihjaili jo viime keväänä muun muassa Neue Zürcher Zeitungille välivuodesta ja myös lopettamisesta. Hän ei ollut valmis harjoittelemaan aiempaa enemmän ja uusilla menetelmillä.

Lisäksi hänet tunnettiin hiihtäjänä, jonka koti-ikävä sai keskimääräistä helpommin pauloihinsa leiri- ja kilpailukausien aikana.

Von Siebenthal sanoi SFR:lle, että hänen päänsä ja kroppansa eivät enää jaksaneet huippu-urheilua.

Sveitsiläisen valmentaja Peter von Allmen on paljastanut lisää siitä, minkä takia hänen suojattinsa päätyi poikkeukselliseen ratkaisuun. Sen ytimessä on norjalainen lumikuningatar Therese Johaug.

– Johaugin paluu kilpaladuille on muuttanut kilpailuja paljon. Hän aloittaa kisat erittäin kovalla vauhdilla niiden alusta lähtien. Sen vaikutus kilpailujen luonteeseen ei sovi Nathalielle, von Allmen taustoitti norjalaislehti Dagbladetille.

– Asia oli hänen ongelmansa viime talvena. Hän pettyi tuloksiinsa, mikä on vaikuttanut hänen motivaatioonsa ja iloonsa hiihtää.


Johaug vapautui viime vuonna 18 kuukauden dopingpannastaan. Norjalainen sai sen syksyllä 2017 kilpailukiellon klostebol-nimisen anabolisen steroidin käyttämisestä. Johaug kertoi saaneensa kiellettyä ainetta huulirasvasta.

Paluunsa jälkeen hän suorastaan murskasi muut kilpailijat väkevällä sivakoinnillaan. Norjalainen voitti Seefeldin MM-kisoissa kolme kultamitalia 2019.

Von Siebenthal oli yksi heistä, jotka eivät uskoneet Johaugin huulivoideselitystä. Von Siebenthal ilmoitti kantansa napakasti vuonna 2016 Basellandschaftliche Zeitungin haastattelussa.

Von Siebenthal voitti alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 2015 kultaa ja pronssia.

Maailmancupin kisoihin hän osallistui 109 kertaa, mutta ei päässyt kertaakaan palkintokorokkeelle. Hänen paras sijoituksensa niissä oli neljäs toissa vuoden Tour de Skillä vapaan tavan 10 kilometrin yhteislähtökisassa Oberstdorfissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt