Nyt jo norjalaisetkin kyllästyivät Therese Johaugin dominointiin – maajoukkuetoveri tylynä: ”Kunpa joku päihittäisi hänet”

Julkaistu:

maastohiihto
Hiihtotähti voitti sunnuntaina Norjan maastojuoksumestaruuden.
31-vuotias Therese Johaug on hiihdon lisäksi tehnyt huipputuloksia myös juoksussa. Elokuussa hän voitti Norjan yleisurheilumestaruuskilpailussa 10 000 metrin juoksun ajalla 32.20,87.

Tuorein mestaruus tuli sunnuntaina, kun hiihtotähti osallistui Norjan maastojuoksumestaruuskisoihin.

Oslossa Frognerin puistossa järjestetyssä kuuden kilometrin kisassa Johaug oli ylivoimainen. Hän päihitti toiseksi tulleen viime vuoden mestarin Sigrid Jervell Vågin 28 sekunnilla.

– Täällä oli hyvin hauskaa. Puisto oli täynnä väkeä ja tunnelma oli kuin olisi hiihtänyt Holmenkollenin kisoissa, Johaug hehkutti NRK:lle.

– Oli hyvä saada taas kilpailutuntumaa. Ennen lähtöä olin kovin hermostunut, mutta nyt haluan juosta enemmän, ehkä 10 000 metriä ensi kesän EM-kisoissa Pariisissa. Mahdollisuus siihen on tällä hetkellä 50/50. Mutta se ei saa viedä huomiota hiihtopanostuksesta, Johaug pohdiskeli.

Johaugin ylivoima maastohiihdossa kyllästyttää

Johaugin ylivoima maastohiihdossa on alkanut kyllästyttää jo tämän norjalaisia joukkuetovereitakin.

– Kunpa joku päihittäisi hänet, huokasi toinen norjalainen huippuhiihtäjä Maiken Caspersen Falla uutistoimisto TT:n mukaan.

Johaug palasi kilpaladuille loppuvuodesta 2018 kärsittyään sitä ennen 18 kuukauden kilpailukiellon. Hän antoi syksyllä 2016 dopingnäytteen, joka sisälsi kiellettyä anabolista steroidia klostebolia.

Paluunsa jälkeen Johaug voitti maailmancupin kokonaiskilpailun normaalimatkoilla ja kantoi kotiin kolme kultaa ja yhden hopean Seefeldin MM-kilpailuista.

Fallan mukaan hiihtokisoihin tarvitaan jännitystä, jota Johaugin ylivoimaisuus on omiaan vähentämään. Hän ei kuitenkaan ole pahoillaan Johaugin voitoista kansainvälisissä kisoissa.

– En tietenkään, minähän olen norjalainen. Mutta olisi toki ollut hauskaa, jos (kisoissa) olisi ollut vähän tiukempaa, Falla sanoi.

Myös Norjan naisten hiihtojoukkueen valmentaja Ole Morten Iversen on samoilla linjoilla.

– Toivon palkintopallille hieman lisää vaihtelua. Muutama tappio voisi tehdä Thereselle hyvää.

Johaug odottaa kovinta vastusta Ruotsista

Johaugia Fallan sanat lähinnä huvittivat.

– Aivan kuten hän sanoo, olisi toki hauskaa, jos tulisi enemmän kilpailua, Johaug sanoi.


Kovimmiksi vastustajikseen Johaug arvioi Ebba Anderssonin, Frida Karlssonin ja Charlotte Kallan.

Johaugin suvereeniuden tunnustaa myös Kalla.

– Minusta se, miten hän jatkaa kehittymistä, on inspiroivaa. Saa nähdä, miten pystymme haastamaan hänet talvella, ruotsalaishiihtäjä pohtii.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt