36-vuotiaana kuollut Mona-Liisa Nousiainen antoi sairastuttuaan Krista Pärmäkoskelle elämänohjeen – ”On tullut mieleen usein”

Krista Pärmäkoski yrittää noudattaa heinäkuussa kuolleen sydänystävänsä Mona-Liisa Nousiaisen elämänohjetta.

Kesällä kuollut Mona-Liisa Nousiainen oli Krista Pärmäkosken sydänystävä. Pärmäkosken Mona-Liisa on hänen mielessään usein.

10.10.2019 6:46

Suomen paras naishiihtäjä ja Sponsor Insight -yhtiön tutkimusten mukaan koko maan seuratuimpiin urheilijoihin kuuluva Krista Pärmäkoski esiintyi keskiviikkona iloisena ja valoisana mediapäivässään Lahdessa.

Eilen oli kulunut vajaa kaksi kuukautta siitä, kun hän surun murtamana osallistui rakkaan ystävänsä, heinäkuun lopussa syöpään menehtyneen Mona-Liisa Nousiaisen hautajaisiin.

Pärmäkoski kuului Nousiaisten perheen tärkeimpiin tukipilareihin koko runsaan vuoden, jonka vääjäämättömään lopputulokseen johtanut sairaus kesti. Ystävyyden syvyydestä kertoo, että hautajaisiin oli kutsuttu erittäin pieni joukko aivan läheisimpiä ihmisiä.

– Hautajaiset antoivat tavallaan viimeisen rauhan erittäin raskaan vuoden jälkeen. Mona on usein mielessä, ja asia on yhä todella kipeä.

Kun normaalit arjen askareet joskus tuntuvat liian raskailta harjoitusten aiheuttaman kovan väsymyksen ja kiireen keskellä, Pärmäkoski muistelee sydänystävältään saamaansa elämänohjetta.

– Kun Mona oli jo sairastunut, hän neuvoi minua nauttimaan täysillä kaikista arkisista asioista, kuten vaikka pyykkien ripustamisesta. Se on tullut mieleen aika usein.

Krista Pärmäkoski menetti kesällä hyvän ystävän, kun entinen maajoukkuehiihtäjä Mona-Liisa Nousiainen kuoli 36-vuotiaana.

Pärmäkoski, silloinen Lähteenmäki, ja Nousiainen, silloinen Malvalehto, ystävystyivät vuosikymmenen alussa hiihtomaajoukkueen ympyröissä.

– Mona oli ihana ihminen ja hänen ja Villen (ex-maajoukkuehiihtäjä Nousiainen) Isabella maailman ihanin lapsi.

Kun Nousiainen oli heinäkuun lopussa nukkunut pois, Pärmäkoski joutui äkkiä kasailemaan itseään valtavan surun keskellä, sillä hän lähti leirille Pontresinaan Sveitsiin.

Leiriseurana oli 11-kertaisen arvokisamitalistin toinen sydänystävä, mikä tuli todella tarpeeseen. Maan etuvirin viihdetaiteilijoihin kuuluva kovakuntoinen Antti Tuisku osallistui osaan Pärmäkosken harjoituksista ja piti muuten seuraa.

– Antin seura oli siinä tilanteessa kullanarvoista.

Laulaja Antti Tuisku on Krista Pärmäkosken ystävä. Tuisku oli kesällä mukana Pärmäkosken harjoitusleirillä Italiassa.

Pärmäkoski täyttää joulukuussa 30 vuotta; tämänikäiseltä urheilijalta voi jo hieman tiedustella uran kestoon liittyviä ajatuksia.

– Varmaa on jatko Pekingin talviolympiakisoihin saakka eli ainakin 2,5 vuotta vielä. Sitten mietitään perusteellisesti, mitä tehdään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?