Norjan hiihdon supertähti kadotti motivaationsa – pudotti harjoitusmääräänsä 400 tuntia!

Julkaistu:

Maastohiihto
Norjalainen hiihdon maailmanmestari Martin Johnsrud Sundby on keventänyt harjoitteluaan huomattavasti tulevan kauden alla.
Martin Johnsrud Sundby sanoo, että treenaa tänä vuonna yhteensä noin 800–900 tuntia. Se on merkittävä muutos aikaisempaan tahtiin. Sundby on aiemmin kertonut harjoitelleensa 1200 tuntia vuodessa. Harjoitusmäärän vähentämiseen hän sanoo syyksi henkisen väsymyksen.

– Tänä keväänä en ole ehkä ollut yhtä motivoitunut kuin aiempina vuosina, ihme kyllä, Sundby sanoi VG:lle.

Viime talvena Sundby, 35, voitti Seefeldin MM-kisoissa 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa kultaa. Se oli hänen ensimmäinen henkilökohtainen arvokisakultansa. VG arvelee, että vihdoin onnistunut mitalijahti saattaa olla Sundbyn osasyyllinen motivaatiopulaan.

– Se voi pitää paikkansa. En tiedä, miksi näin kävi. Kyse on varmastikin reaktiosta johonkin. Viime vuoden aikana elämässäni on tapahtunut valtavasti asioita: perhejuttuja, muuttoa ja kaikenlaista uutta, Sundby sanoo.

Sundbyn perhe on muuttanut uuteen kotiin Holmenkollenin lähelle. Hänen Mark-poikansa on aloittanut koulun ja toinen poika Max on päiväkodissa. Hiihtäjän puoliso Marieke Heggeland työskentelee fysioterapeuttina ja on mennyt juuri uuteen työpaikkaan.


Sundby kertoo, että aiemmin hän on ryhtynyt harjoittelemaan täysillä uutta kautta varten jo toukokuussa. Nyt hän ei tehnyt niin, sillä oli saanut neuvoja höllätä hieman. Lisäksi harjoitteluinnon kanssa oli niin ja näin.

– Olen kyllä treenannut. En voi elää päivääkään ilman liikuntaa. Treenillä ja treenillä, joka tähtää jokapäiväiseen kehittymiseen, on kuitenkin suuri ero.

Hiihdon maailmancupkausi alkaa marraskuun lopussa Kuusamossa. Kokonaiskisan kolmesti urallaan voittanut Sundby vakuuttaa tähtäävänsä yhä täysillä menestykseen.

– Olen yhä erittäin motivoitunut voittamaan hiihtokisoja!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt