Jelena Välbe patisti Venäjän hiihtäjiä lapsentekoon – nyt hiihdon superparia onnisti!

Kolme Venäjän hiihtomaajoukkueen jäsentä ei starttaa kaudelle 2019–2020.

Venäjän hiihdon superpari Jelena Soboleva ja Sergei Ustjugov saavat perheenlisäystä.

24.9.2019 12:46

Venäjän naisten hiihtomaajoukkueen kantaviin voimiin kuuluva Julia Belorukova, 24, jättää noin kuukauden päästä alkavan kauden väliin.

– Syy on loistava: hän odottaa lasta, Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe kertoo puhelimitse Ilta-Sanomille.

Kaksinkertaisen olympia- ja MM-mitalisti Belorukova ei ole ainoa maajoukkuehiihtäjä, joka ei starttaa kaudelle 2019–2020.

– Myös Jelena Soboleva on raskaana. Ja yksi urheilijamme, jonka nimeä en nyt mainitse, koska raskaus on ihan alkuvaiheessa. Olen erittäin onnellinen heidän puolestaan.

Maajoukkueen vakiokasvo Soboleva, 27, on maailmanmestarin ja moninkertaisen MM-mitalistin Sergei Ustjugovin puoliso. Pitkään yhdessä olleen hiihtoparin häitä juhlittiin kuluneena kesänä.

  • Jelena Soboleva on jakanut sosiaalisessa mediassa paljon yhteiskuvia aviomiehensä Sergei Ustjugovin kanssa.

Takavuosien hiihtolegenda Välbe, 51, sanoo puhuneensa viime kauden päätteeksi maajoukkueelle lasten hankkimisesta.

– Sanoin keväällä tytöille, että tämä on juuri optimaalinen kausi yrittää hankkia lapsia, kun ei ole MM-kisoja. Sen jälkeen voi palata ladulle ja valmistautua rauhassa vuoden 2022 talviolympialaisiin.

– Kerroin heille, että nyt päästän kenet tahansa äitiyslomalle, mutta seuraavana vuonna tai ennen olympialaisia en voi tehdä sitä.

Julia Belorukova on saavuttanut muun muassa naisten sprinttikilpailun olympiapronssia Pyeongchangissa 2018.

Välben mukaan Belorukova ja Soboleva saavat lapset alkuvuodesta. Hiihtojohtaja toivoo näkevänsä maajoukkueen vakiokasvot harjoituksissa vielä tämän kauden puolella.

– Tytöt pitävät kuntoaan yllä, vaikkeivät harjoittele enää niin paljon. Olen sitä mieltä, että jos ei makaa yhdeksää kuukautta sängyssä, lajin pariin voi palata nopeasti synnytyksen jälkeen.

– Odotan heidän palailevan harjoituksiin maaliskuussa.

Jelena Välbe (kesk.) Moskovan kodissaan poikansa Fransin (vas.), miniänsä Tatjanan, tyttärensä Varvaran ja lastenlastensa kanssa.

Urallaan 14 maailmanmestaruutta ja kolme olympiakultaa voittanut Välbe sai esikoispoikansa Fransin 19-vuotiaana ja palasi sen jälkeen nopeasti huippuhiihdon pariin.

– Olemme puhuneet tästä aiheesta paljon, ja olen kertonut kokemuksistani. Lopetin treenaamisen vain kaksi päivää ennen synnytystä ja palasin harjoituksiin kymmenen päivää sen jälkeen. Raskaus ei ole sairaus, vaan onnen aihe, Välbe sanoo.

Yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä hiihtolegendoista korostaa, ettei elämä ole pelkkää urheilua.

– Hyvät urheilutulokset ovat hieno juttu, mutta mielestäni ei ole täysin oikein odottaa, että on 40 ja hermoilla sitten, onnistuuko saamaan lapsen.

Juttua muokattu klo 12.45: Vaihdettu otsikon kulmaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?