Pärmäkoski ei ole unohtanut Johaugin ja Östbergin juonia ”sopuhiihdossa” keväällä: ”Olen katkera siitä...”

Julkaistu:

Maastohiihto
Krista Pärmäkoski ei ole unohtanut Johaugin ja Östbergin yhteistyötä Quebecissä.
Krista Pärmäkoski on edelleen tuohtunut tapahtumista, jotka johtivat hänen putoamiseensa hiihdon maailmancupin kokonaiskisan palkintopallilta keväällä.

Cup-kauden loppuhetkillä Kanadan Quebecissä nähtiin kohua herättänyt tilanne, kun naisten päätöskilpailussa norjalaiset Ingvild Flugstad Östberg ja Therese Johaug vaikuttivat petaavan yhteistuumin jälkimmäiselle kokonaiskilpailun kolmospaikkaa ohi Pärmäkosken.

Maailmancupin kokonaiskisan voittaneen Östbergin loppukiri vaikutti heppoiselta, ja Johaug vei vaivatta norjalaisten keskinäisen taiston voittoon hiihtäneen Stina Nilssonin takana. Kakkossijan myötä Johaug nousi maailmancupin kokonaiskisassa kolmanneksi ohi Pärmäkosken.

IS:n hiihtoasiantuntija Harri Kirvesniemi otti kantaa heti tuoreeltaan norjalaisten outoihin suorituksiin kisan loppuvaiheessa. Ylen studiossa vieraillut Suomen hiihtomaajoukkueen kapteeni Anssi Pentsinen kuvaili puolestaan norjalaisten toimintaa ”aika selväksi sopuhiihdoksi”.

Myös NRK:n asiantuntija Fredrik Aukland antoi ymmärtää, että Östberg jätti kirivaiheen tarkoituksella väliin.

Rahallisesti Pärmäkoskelta jäi saamatta 4 125 Sveitsin frangia eli noin 3 770 euroa, kun hän putosi maailmancupin kokonaiskisassa kolmannelta sijalta neljänneksi.

”Johaug ja Östberg ovat ystäviä”

Nyt Pärmäkoski on palannut Quebecin tapahtumiin norjalaislehti Dagbladetin haastattelussa. Hän sanoi, että on yhä pettynyt Johaugin ja Flugstad Östbergin touhuihin keväällä.

– Tavoite oli nousta kolmen parhaan joukkoon maailmancupin kokonaiskisassa. Olen katkera siitä, ettei se onnistunut, kun kaiken lisäksi tapahtumat olivat tuollaisia, Pärmäkoski totesi.

Kun Dagbladet kysyi Pärmäkoskelta tarkennusta tämän kantaan, tämä vastasi näin:

– Johaug ja Östberg auttoivat toisiaan, siitä ei ole mitään epäilystä. He ovat ystäviä. Norjalaisten on helppo auttaa toisiaan, kun maassa riittää huippuhiihtäjiä. Meille, jotka taistelemme yksin kärkipäässä, homma on paljon haastavampaa.

Pärmäkoski kertoi myös, että pitää Quebecin tapahtumat tarkasti mielessään, kun hän lähtee tappelemaan maailmancupin sijoituksista alkavalla hiihtokaudella.

– Palaamme asiaan tällä kaudella.

Maailmancupin kausi alkaa marraskuun lopussa Rukalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt