Missä viipyvät hiihdon MM-skandaalissa kärähtäneiden dopingtuomiot? Hiihtopomon vastaus on oudon välttelevä

Julkaistu:

Doping
FIS ilmoitti tiedottavansa dopingrangaistuksista, kun on tiedotettavaa.
Viime talvena Itävallan Seefeldissä järjestetyt hiihdon MM-kisat muistetaan verensiirtoskandaalista, jossa jäivät kiinni isäntämaan Max Hauken ja Dominik Baldaufin lisäksi Kazakstania edustava Aleksei Poltoranin sekä virolaiset Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu.

Kärähtäneistä Itävallan hiihtoliitto on määrännyt Haukelle ja Baldaufille neljän vuoden kilpailukiellot dopingista.

Nyt norjalainen Nettavisen kertoo, ettei Kansainvälinen hiihtoliitto ole reagoinut virallisesti vieläkään Poltoraninin ja virolaisduon tapaukseen, vaikka kärystä on aikaa yli puoli vuotta.

Kun Nettavisen tiedusteli FIS:ltä, missä tuomiot viipyvät, järjestön viestintäpäällikkö Jenny Wiedeke vastasi, että tapauksen tutkimukset ovat yhä käynnissä.

– Kun etenemme tapauksessa, tiedotamme. Kiitos esittämästänne mielenkiinnosta, FIS vastasi Nettavisenille.

FIS ei kertonut, miksi tutkimukset ja mahdollisten tuomioiden langettaminen ovat venyneet.

Nettavisenin haastattelema norjalainen asiantuntija Mads Kaggestad ihmettelee, miksi FIS ei ole saanut aikaiseksi päätöstä kolmikon kohtalosta.

Poltoranin myönsi Seefeldissä pidetyissä kuulusteluissa ensin veridopingin. Muutamia päiviä MM-kisojen päättymisen jälkeen hän perui kuitenkin tunnustuksensa. Hiihtäjän mukaan hän myönsi veritankkauksen Itävallan poliisille vain päästäkseen pois karuista pidätystiloista.

Virolaisista Tammjärv tunnusti dopingin avoimesti jo kesken tapahtuman.

MM-kisojen dopingskandaalin jäljet johtivat pian käryjen jälkeen Saksaan, jossa paljastui lääkäri Mark Schmidtin pyörittämä veridopingrinki. Poliisi iski Schmidtin dopinglaboratorioon Saksan Erfurtissa ja takavarikoi runsaasti todistusaineistoa, esimerkiksi urheilijoilta otettuja veripusseja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt