Sami Jauhojärvi paineli kiitotiellä hurjaa vauhtia, mutta jäi tavoitteestaan – odottaa nyt palautetta Iivo Niskaselta: ”Sieltä tulee kommenttia”

rac

Julkaistu:

Cooperin testi
Entinen huippuhiihtäjä Sami Jauhojärvi on edelleen rautaisessa kunnossa, vaikka jäikin uhoamastaan tavoitteesta Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
Maastohiihdon parisprintin olympiavoittaja, uransa keväällä 2017 lopettanut Sami Jauhojärvi ei yltänyt torstaina Cooperin testissä ilmoittamaansa tulokseen.

Hän juoksi Helsinki-Vantaan lentoaseman kiitotie 3:lla Finavian henkilöstötapahtumassa silti kovan tuloksen 3520 metriä.

Jauhojärvi oli aikaisemmin kesällä uhonnut juoksevansa 12 minuutin Cooperin testissä ”3500 metriä koska tahansa ja kahden viikon varoajalla 3750 metriä”.

Hänen kaverinsa, Olympiakomiteassa työskentelevä Ville Köngäs haastoi hänet tilille puheistaan.

Näytön paikka torstaina ei täyttänyt odotuksia täysin, vaikka ”koska tahansa”-tulos menikin rikki.

– Aika paljon harmittaa. Oikeasti ajattelin, että pääsisin likemmäksi 3750:ttä. Olen tiettävästi paremmassa kunnossa kuin tulokseni antaa ymmärtää, mutta tappio ja pettymys on vaan nieltävä, Jauhojärvi sanoi.

Jauhojärven parina olympiakultaan 2014 hiihtänyt Iivo Niskanen otti aikaisemmin kantaa Jauhojärven tavoitteeseen epäillen kaverin puheita hieman liiotteleviksi.

Lue lisää: Sami Jauhojärvi uhoaa hurjalla cooperin testin tavoitteella – Iivo Niskanen: ”Kahden viikon harjoittelulla ei varmasti mene”

Jauhojärvi jäikin heti torstai-iltana odottamaan Niskaselta palautetta, koska ei onnistunut tavoitteessaan.

– Kyllä sieltä (Niskaselta) luultavasti tulee pikku kommenttia. Voin sanoa, ettei tämä mies ole enää ”maailmancupissa pisteille”-kunnossa. Eikä pystyisi vahvistamaan maajoukkuetta, Jauhojärvi sanoi.

Finavian hyvähenkinen liikuntatapahtuma tarjosi osallistujille mieleenpainuvat puitteet.

Jauhojärvi, 38, veti testiin osallistuneille kymmenille työntekijöille lämpimän alkuverryttelyn, mutta paineli starttilaukauksen jälkeen odotetusti omille teilleen.

Testi juostiin Helsinki-Vantaan kiitotie 3:lla. Testiradan pituus oli 3000 metriä, ja kovakuntoisimmat kääntyivät kolmessa kilometrissä jatkamaan matkaa takaisin kohti lähtöä.

Jauhojärvi ja finavialaiset juoksivat valtaosan matkasta kovaan vastatuuleen. Jauhojärvi ei silti suostunut selittelemään tavoitteestaan jäämistä tuulella.

– Jälleen yksi pettymys uralla. Se ei ollut tuulesta vaan miehestä kiinni, Jauhojärvi sanoi vakavalla ilmeellä mutta pilke silmäkulmassaan.

Hän on edelleen silmin nähden hyvässä kunnossa. Hän nauttikin tapahtumasta puitteineen, vaikka hurja tavoite 3750 jäi saavuttamatta.

– Tämä oli hieno tapahtuma. Toivoisin, että tällaisia järjestettäisiin työpaikoilla enemmän. Urheilukentät Suomessa suorastaan huutavat käyttäjiä. Eikä tarvitse edes urheilla: tarvitsee liikkua. Liikkuminen on paras eläkesijoitus, minkä voi tehdä.

Paikka miellytti.

– On tullut juostua vuoristossa, on tullut juostua tunturissa ja jopa maan alta kilometrin ja 400 metrin syvyydestä maan pinnalle, mutta ei koskaan lentoaseman kiitotiellä. Nyt on taas yhtä kokemusta rikkaampi.

Jauhojärvi kertoi harjoitelleensa kesäkuussa 11 kertaa ja heinäkuussa 11 tai 12 kertaa.

– Jos juoksemaan lähtee, niin menen karvan alta viiden minuutin kilometrivauhdilla 40 minuutista puoleentoista tuntiin. Puntti ei enää nouse samalla tavalla kuin vielä pari vuotta sitten, mutta nousee sentään jotakin.

– Liikun sen verran, että pysyn samassa vaatekoossa, Jauhojärvi sanoi.

Hänen ennätyksensä Cooperin testissä on niinkin hurja kuin 3890 metriä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt