Mona-Liisa Nousiainen haudattiin perjantaina – paikalla vain lähipiiri

Julkaistu:

Maastohiihto
Heinäkuun lopulla menehtynyt maajoukkuehiihtäjä Mona-Liisa Nousiainen haudattiin Ilta-Sanomien tietojen mukaan perjantaina.
Maajoukkuehiihtäjä Mona-Liisa Nousiainen (o.s Malvalehto) haudattiin Ilta-Sanomien tietojen mukaan perjantaina. Hautajaiset haluttiin pitää poissa julkisuudesta, ja paikalla oli vain Nousiaisen perheen lähipiiri.

Hän oli naimisissa entisen maajoukkuehiihtäjä Ville Nousiaisen kanssa. Pariskunnalla oli vuonna 2010 syntynyt tytär.

Nousiainen menehtyi syöpäsairauteen heinäkuun 29. päivänä. Hän oli sairastanut syöpää alkukesästä 2018 saakka. Päämäärätietoisena monilahjakkuutena tunnetun Nousiaisen kuolema oli valtava suru-uutinen koko hiihtoyhteisölle.

Nousiainen kilpaili aikuisten MM-kilpailuissa Oberstdorfissa 2005, Sapporossa 2007, Val di Fiemmessä 2013 ja Falunissa 2015 sekä Sotshin olympialaisissa 2014. Hän saavutti urallaan myös muiden muassa kaksi maailmancupin osakilpailuvoittoa, kolme nuorten MM-kultaa vuosina 2001–03 sekä kolme yleisen sarjan SM-mitalia.
Menestyksekään maastohiihtouransa lisäksi Nousiainen oli myös lahjakas harmonikansoittaja. Hän voitti alle 10-vuotiaiden Hopeinen Harmonikka -kilpailun vuonna 1993 ja aikuisten Kultaisen Harmonikan vuonna 1999.

Monilahjakkuus voitti myös vuonna 2011 Ylen kulttuuriohjelmasarja Maestron finaalin. Maestro-kilpailussa kilpailijat opiskelivat kapellimestarin työn perusteita.

Nousiainen lopetti hiihtouransa kauden 2017–18 jälkeen. Urheilu-uran päätyttyä Nousiaisen oli tarkoitus jatkaa harmonikansoiton opintoja.