Harry Harkimo ihmetteli norjalaishiihtäjien sydänongelmia – selitti twiittiään kryptisesti: ”On minulla teoria, mutta...”

Julkaistu:

maastohiihto
Harry Harkimo haluaa vastauksia siihen, miksi norjalaishiihtäjillä näyttää olevan sydänongelmia.
Norjan maajoukkuehiihtäjä Sondre Turvoll Fossli kiidätettiin Oslon yliopistolliseen sairaalaan sydänpysähdyksen vuoksi maanantaina. Turvoll Fossli, 26, sai nopeasti ensiapua ja selvisi tilanteesta hengissä.Fosslin tapaus on herättänyt paljon ihmetystä. Aftonbladetin mukaan Norjan maajoukkueessa yritetään selvittää, mitä on tapahtunut, sillä kaikille hiihtäjille tehdään vuosittain tarkat terveystarkastukset ja otetaan mm. sydänfilmi.

Tapausta ihmettelee myös liikemies Harry Harkimo. Iivo Niskasen managerinakin toimiva entinen kiekkopomo kirjoitti Twitterissä asiasta napakasti.

– Erikoista että Norjalaishiihtäjien sydämmet pysähtyy.Ja kukaan ei kommentoi mitään, Harkimo kirjoitti.

Ilta-Sanomat tavoitti Harkimon puhelimitse keskiviikkona.

– No, siinä oli se yksi hiihtäjä, joka kuoli vähän aikaa sitten, eikä kukaan ole kommentoinut sitä. Ei se (twiitti) liittynyt mihinkään muuhun, Harkimo kertoi IS:lle.

Harkimo viittaasi Ida Eideen. Huippuhiihtäjä kuoli vain 30-vuotiaana sydänkohtaukseen lähes tasan vuosi sitten. Harkimo ihmettelee, mistä norjalaisten sydänongelmat johtuvat.

– Lehtijutuissa silloin luki, ettei kukaan kommentoi mitenkään asiaa. Siksi kirjoitin sen twiitin kun ihmettelin, ettei kukaan kommentoi. Mistä nämä johtuvat? Ei nuorella urheilijalla pitäisi tulla tällaisia.

Onko sinulla jokin ajatus siitä, mistä ne voisivat johtua?

– Ei ole.

Kuulostaa siltä, että sinulla olisi kuitenkin jokin teoria?

– On minulla teoria, mutta en minä sitä voi sanoa.

Liittyykö se dopingiin?

– En voi kommentoida.

Norjan hiihtoliitto julkaisi keskiviikkoiltapäivänä lisätietoja Fosslin tilasta. Hiihtäjän sydän tutkittiin, eikä siitä löydetty mitään ongelmia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt