Onnekas sattuma kriittisellä hetkellä – 26-vuotiaan norjalaishiihtäjän henki pystyttiin pelastamaan: ”Se oli aivan elintärkeää”

Julkaistu:

maastohiihto
Ohikulkija auttoi pelastamaan Sondre Turvoll Fosslin hengen.
Hiihtomaailma järkyttyi tiistaina, kun tieto norjalaishiihtäjä Sondre Turvoll Fosslin sydämen pysähtymisestä tuli julki.

Norjalainen TV2 kertoi myöhään illalla lisätietoja 26-vuotiaan mieshiihtäjän tilanteesta. TV2:n mukaan Fossli autoili avopuolisonsa Henriette Morkin kanssa, kun yhtäkkiä hänen sydämensä pysähtyi.

Pariskunnan onneksi auto kulki jo valmiiksi hidasta vauhtia, joten se pysähtyi sairauskohtauksen yhteydessä vaarattomasti tien sivuun. Kanavan tietojen mukaan Mork onnistui nostamaan kuljettajan paikalla olleen hiihtäjän ulos autosta ja makuulle tien sivuun.

Tämän jälkeen Mork pysäytti ohi kulkeneen polkupyöräilijän, joka antoi ensiapua Fosslille. Tämä todennäköisesti pelasti hiihtäjän hengen.

– Ohikulkija onnistui pelastamaan sydän- ja keuhkotoiminnan. Se oli aivan elintärkeää ensimmäisten minuuttien aikana tapahtuman jälkeen. Ambulanssi tuli paikalle muutamaa minuuttia myöhemmin, Norjan hiihtoliiton lääkäri Ola Rönsen kertoi TV2:lle.

Avopuoliso ja pyöräilijä auttoivat hengen pelastamisessa, mutta sydämen saivat käyntiin vasta ambulanssin ensihoitajat. VG:n tietojen mukaan ambulanssi oli paikalla noin neljässä minuutissa.

Fossli on hoidettavana Oslon yliopistollisessa sairaalassa.

Rönsen on tavannut hiihtäjän ja kertoi tämän olevan olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa.

Sprinttispesialisti Turvoll Fossli on voittanut urallaan yhden maailmancupin osakilpailun. Se tapahtui Rukalla vuonna 2015. Maailmancupin palkintopallille hän on kavunnut kaikkiaan neljästi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt