Ruotsin hiihtotähti Charlotte Kalla järkyttyi Mona-Liisa Nousiaisen kuolemasta – ei tiennyt ystävänsä sairaudesta

Julkaistu:

Maastohiihto
Ruotsalainen tähtihiihtäjä Charlotte Kalla kertoi ystävänsä Mona-Liisa Nousiaisen kuoleman aiheuttamasta surusta.
Hiihtomaailma järkyttyi viime viikolla, kun tieto Mona-Liisa Nousiaisen, 36, menehtymisestä syöpään levisi julkisuuteen.

Monet suomalaiset ja ulkomaalaiset hiihtoihmiset ovat ilmaisseet järkytyksensä suru-uutisen johdosta. Nyt Ruotsin tähtihiihtäjä Charlotte Kalla on kertonut tuntojaan ruotsalaiselle Expressenille.

Uutinen ystävän kuolemasta oli Kallalle shokki.

– En tiennyt hänen sairaudestaan. Ehkä kukaan ei tiennyt, koska he olivat päättäneet olla kertomatta siitä. Oli shokki, kun ne otsikot tulivat, hän kertoi ruotsalaismedialle Ruotsin maajoukkueen leirin yhteydessä.

Kalla tutustui Nousiaiseen vuosien saatossa maailmancupissa. Vuonna 2013 he saivat suomalaisen sukututkimuksen kautta selville, että ovat kaukaisia sukulaisia. Kallalla on suomalaisia sukujuuria.

– Hän oli yksi hiihtäjistä, joiden kanssa tuli puhuttua eniten kilpailujen ulkopuolella. Hän oli uskomattoman nöyrä ja mukava ihminen, Kalla kuvaili Nousiaista.

– Muistan hänet aina hymy huulillaan, hän sanoi.

Kalla, 32, on maastohiihdon kolminkertainen olympiavoittaja ja maailmanmestari. Edellisen MM-kultansa hän voitti viime talvena Seefeldissä viestistä.

Kallan lisäksi muutkin ruotsalaishiihtäjät ovat ilmaisseet surunsa Nousiaisen kuolemasta.