Huippuhiihtäjä Mona-Liisa Nousiainen, 36, on kuollut – sai vuosi sitten kuulla musertavan ennusteen sairaudestaan - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Huippuhiihtäjä Mona-Liisa Nousiainen, 36, kuoli maanantaina – sai vuosi sitten kuulla musertavan ennusteen sairaudestaan

Huippuhiihtäjä Mona-Liisa Nousiainen kuoli maanantaina 36-vuotiaana.

30.7.2019 11:41

Maajoukkuehiihtäjä Mona-Liisa Nousiainen (os. Malvalehto) on kuollut.

Nousiainen kuoli maanantaina vaikean sairauden murtamana. Hän oli 36-vuotias.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Nousiainen sai viime vuoden alkukesällä lääkäreiltä kolmen kuukauden elinaikaennusteen, koska hän kärsi aggressiivisesta syövästä.

Nousiainen kuitenkin taisteli sairauden kanssa tuota ennustetta pidempään. Hän päihitti vakavan sairauden vuoksi annetun ennusteen kirkkaasti, sillä sen saamisesta on nyt kulunut runsas vuosi.

Nousiaisen aviomies, entinen maajoukkuehiihtäjä Ville Nousiainen vahvisti Kouvolan Sanomille, että hänen vaimonsa menehtyi pitkäaikaiseen syöpäsairauteen.

Pariskunnalla on vuonna 2010 syntynyt tytär.

Mona-Liisa Nousiainen edusti hiihtourallaan Suomea neljästi MM-kisoissa sekä Sotshin olympialaisissa 2014. Hän saavutti urallaan myös muiden muassa kaksi maailmancupin osakilpailuvoittoa, kolme nuorten MM-kultaa vuosina 2001–03 sekä kolme yleisen sarjan SM-mitalia.

Nousianen oli myös taidokas muusikko. Hän voitti Hopeinen ja Kultainen Harmonikka -kilpailut sekä viisi harmonikansoiton Suomen mestaruutta. Lisäksi hän opiskeli harmonikan soittoa Sibelius Akatemiassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?