Therese Johaugin osallistumisesta yleisurheilukisoihin syntyi lihava riita – nyt Petter Northug työnsi lusikkansa soppaan - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Therese Johaugin osallistumisesta yleisurheilukisoihin syntyi lihava riita – nyt Petter Northug työnsi lusikkansa soppaan

Therese Johaug osallistuu Norjan yleisurheilumestaruuskisoihin, mutta ei saa juosta haluamaansa matkaa.

Therese Johaug on myös kovan luokan kestävyysjuoksija.

30.7.2019 5:44

Kymmenen MM-kullan Therese Johaug kertoi viime viikolla aikovansa kilpailla Norjan yleisurheilun mestaruuskisoissa, jotka järjestetään tulevana viikonloppuna Hamarissa.

Johaugin valmentajan Pål Gunnar Mikkelsplassin mukaan hiihtäjä olisi halunnut kilpailla 5000 metrin juoksussa, jolle Johaugin ominaisuudet sopivat parhaiten.

Norjan yleisurheiluliitolle tämä ei kuitenkaan käynyt, sillä Johaugilla ei ole juossut 5000 metrillä mestaruuskisoihin oikeuttavaa tilastoaikaa. Hän osallistuu sen sijaan 10000 metrin kisaan, johon karsintarajaa ei ole.

– 5000 metriä olisi sopinut meille paremmin, mutta yleisurheiluliitto saa päättää. Meidän ei kannata pullikoida sääntöjä vastaan Mikkelsplass sanoi Norjan yleisradioyhtiölle NRK:lle.

”Takaperin painoliivi päällä”

Yleisurheiluliitto vahvisti NRK:lle, että se ei aio antaa Johaugille villiä korttia hiihtäjän haluamalle matkalle. Liiton joustamattomuus herättää NRK:n mukaan närää Norjan urheilupiireissä.

Ex-hiihtotähti Petter Northug työnsi oman lusikkansa sakenevaan soppaan ja kirjoitti Facebookissa, että 5000 metrin karsintaraja olisi Johaugille ollut lasten leikkiä.

– Hän pystyy juoksemaan sen lämmittelyksi takaperin painoliivi päällä, Northug latasi.

Norjan yleisurheiluliiton entinen hallituksen jäsen Atle Guttormsen pitävänsä sääntöjen joustamattomuutta hölmönä. Maan huippukestävyysjuoksijoihin kuuluva Marius Vedvik sanoi puolestaan, että Johaug olisi ansainnut villin kortin.

– Poikkeuksia voidaan kuitenkin tehdä, jos kyse on kansainvälisen tason urheilijasta. Johaug juoksi 10000 metriä aikaan 33.36 viime vuonna. Se oli lähellä EM-rajaa. Hän on kansainvälisen tason juoksija ja hänelle olisi kuulunut villi kortti, Vedvik sanoi.

Johaug juoksi aikansa katuradalla. Vertailun vuoksi, viime vuoden Kalevan kisoissa Alisa Vainio vei SM-kullan ajalla 33.32,77.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?