Lihava riita yhdestä kuvasta – Johannes Hosflot Kläbo raivostui Norjan hiihtoliitolle

Julkaistu:

Hiihto
Hiihdon supertähden Johannes Hosflot Kläbon ja Norjan hiihtoliiton välit ovat tulehtuneet pahasti, uutisoi Norjan yleisradioyhtiö NRK.
NRK:n mukaan Johannes Hosflot Kläbon ja Norjan hiihtoliiton välillä on jo pitkään ollut kahnausta, mutta avoimeksi konfliktiksi tilanne kärjistyi huhtikuussa.

Riidan aiheutti kuva, jonka Kläbo julkaisi Instagramissa. Se on otettu hiihtotähden tyttöystävänsä kanssa tekemältä hupihiihtoretkeltä Pohjois-Norjan vuorilta.

Hiihtoliitto nuhteli Kläboa, koska tällä ei ollut jalassaan maajoukkueen vaatesponsorin housuja, vaan kilpailevan merkin pöksyt.
Kläbo raivostui liitolle, koska oli pitkän kauden jälkeen lomalla eikä mielestään edustanut maajoukkuetta kuvaushetkellä. 22-vuotias olympiavoittaja ja maailmanmestari osoitti tyytymättömyyttään eikä pitkään suostunut allekirjoittamaan liiton maajoukkuemiehiltään vaatimaa urheilijasopimusta.

Lopulta Kläbo pani nimensä paperiin, mutta vasta kuukausi liiton antaman määräajan jälkeen.

NRK:n mukaan Kläbo on saanut kapinaansa tukea muilta maajoukkuetähdiltä, joita ärsyttää Norjan hiihtoliiton linja. Muun muassa Martin Johnsrud Sundby, Heidi Weng ja Astrid Uhrenholdt Jacobsen ovat Kläbon leirissä.

Kerta ei ole ensimmäinen, kun sponsoriasiat ovat kiristäneet Norjan hiihtoliiton ja huippuhiihtäjien välejä. Petter Northug riiteli liiton kanssa vuosikausia, koska hänen päätukijansa oli Coop-kauppaketju ja liiton kumppani taas Coopin kilpailija Spar-ketju.

Suomessa liiton ja urheilijan välistä kränää aiheutti aikoinaan Iivo Niskasen ja Red Bullin välinen yhteistyösopimus.

Niskanen esiintyi haastatteluissa energiajuomatölkin kanssa. Tämä ärsytti Hiihtoliittoa, sillä maajoukkuetehtävissä saa ensisijaisesti antaa vain liiton omille sponsoreille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt