Kerttu Niskasen päätös venyi kesään – päätti seurata pikkuveljensä esimerkkiä

Julkaistu:

Maastohiihto
Kokenut maajoukkuehiihtäjä vaihtaa suksitallia. Edusti aikanaan uutta merkkiään jo vuosia.
Maastohiihtokevään merkittävin välinepuolen uutinen oli kaksinkertaisen olympiavoittajan Iivo Niskasen päätös vaihtaa suksimerkkiä. Niskanen jätti Rossignolin suksitehtaan pitkän yhteistyön päätteeksi ja vaihtoi Fischerin leiriin pitkällä ja rahakkaalla sopimuksella.

Nyt samaan ratkaisuun on päätynyt myös Iivo Niskasen isosisko Kerttu Niskanen. Hän allekirjoittaa Ilta-Sanomien tietojen mukaan lähiaikoina Fischerin kanssa sopimuksen, joka pitänee ensi viikolla 31 vuotta täyttävän menestyshiihtäjän itävaltalaistallissa uran loppuun saakka. Suksisopimukset laaditaan tyypillisesti 4–5 vuoden mittaisiksi.

Paraikaa ensi kauteen valmistautuvan Kerttu Niskasen viime kausi oli erittäin vaikea jo kesäharjoittelujaksolla tehtyjen virhearviointien takia. Hiihtäjä kuntoutui mukaan Seefeldin MM-kisoihin, mutta sairastui kisapaikalla. Niskanen voitti viime kaudella yhden maailmancupin osakilpailun, mutta cupin eliittihiihtäjistä paikalla oli tuolloin paikalla vain muutama.

Niskanen hiihti jo aikanaan lähes koko A-maajoukkueuransa Fischerin tallissa, kunnes kaudeksi 2015–16 allekirjoitti monien yllätykseksi sopimuksen Rossignolin talliin, jossa suomalaishuipuista tuolloin jo hiihtivät mm. Iivo Niskanen ja Aino-Kaisa Saarinen.

Niskanen saavutti tähänastisen uransa parhaat arvokisatulokset Fischerin talliurheilijana. Hän oli esimerkiksi Sotshin olympiakisojen (2014) ja Falunin MM-kisojen henkilökohtaisilla matkoilla yhteensä kolmesti neljäs. Arvokisojen neljästä viestimitalistaan hän saavutti Fischerin hiihtäjänä kolme.

Iivo Niskasen lisäksi Fischer hankki jo aiemmin tuleviksi vuosiksi mm. norjalaistähdet Heidi Wengin ja Hans Christer Holundin. Suomen A-maajoukkueesta arvokisojen mitalitilastoja hallitsevalla itävaltalaismerkillä hiihtävät nyt mm. Niskasen sisarukset, Ristomatti Hakola sekä Anne Kyllönen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt