Krista Pärmäkosken silmät avautuivat Ruotsin maajoukkueleirillä – ”Tämän takia niin monta kovaa hiihtäjää”

Julkaistu:

Maastohiihto
Maajoukkueen ulkopuolella harjoitteleva Krista Pärmäkoski oli erittäin tervetullutta harjoitusseuraa ruotsalaisille huipuille.
Suomen paras naishiihtäjä Krista Pärmäkoski saapui sunnuntai-iltana kotiin viikon harjoitusleiriltä Norjan Sognefjelletistä, jossa mukana oli myös hänen valmentajansa, maajoukkueen valmennuspäällikkö Matti Haavisto.

Pärmäkoski purkaa leirikokemuksiaan tiistaina omien verkkosivujensa blogitekstissä.

Ensimmäisen kerran samassa paikassa jo juniori-ikäisenä vuonna 2010 leireillyt Pärmäkoski ei vetänyt Norjassa lonkkaa. Leirin tavoite oli saada lumihiihtoa, sillä seuraava mahdollisuus siihen tulee vasta lokakuussa Italiassa.

Pärmäkoski kirjoittaa hurjista harjoitus- ja kulutusmääristä. Leirin aikana kertyi 14 harjoitusta, jotka kestivät yhteensä lähes 34,5 tuntia. Kilometrejä suomalainen nieli 443,4.

– Treeneissä poltin kaloreita 20 898. Viikon kokonaiskulutus Polarin mittarin mukaan oli 34 913 kaloria, Pärmäkoski kirjoittaa tekstissä, joka syntyi paluulennolla Oslosta Helsinki-Vantaalle.

Erityisen tärkeää Pärmäkoskelle oli harjoitusseura, joka tuli maailman huipulta.

Ruotsin maajoukkue oli paikalla samaan aikaan, ja Pärmäkoski sai tehdä joukkueen kanssa muun muassa yhden nopeusharjoituksen ja yhden maksimitehoisen harjoituksen. Ruotsalaiset kutsuivat vastustajansa mukaan vielä lähtöpäivän tehoharjoitukseen, mutta suomalaisen kiintiö oli viikon osalta täynnä.

Pärmäkoski seurasi tarkasti muun muassa Charlotte Kallan ja Frida Karlssonin toimintaa harjoituksissa ja teki yhden tärkeän havainnon:

– Harjoituksissa ei juuri keskustella, ja suurin osa harjoituksista tehdään yksin, keskitytään juuri siihen yksittäiseen harjoitukseen, jota tehdään.

Pärmäkoski kirjoittaa uskovansa, että keskittymisen intensiivisyys selittää omalta osaltaan, miksi Ruotsin joukkue on menestyksekäs ja tasoa riittää. Seefeldin MM-kisoissa viime talvena Ruotsin naiset saavuttivat kaksi kultaa, kaksi hopeaa ja yhden pronssin.

Seuraavaksi Pärmäkoski harjoittelee ulkomailla juhannusviikolla, silloinkin Norjassa. Oslon-leirillä on tarkoitus saada Holmenkollenin maastoihin harjoitusseuraa Norjan hiihtoeliitin edustajista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt