Kuva: Tässä Iivo Niskasen puolimaraton meni pieleen – harhautui väärälle reitille kriittisessä paikassa

Julkaistu:

Puolimaraton
Iivo Niskanen harhautui reitiltä Helsinki City Runilla. Kilpailunjohtaja on pahoitellut virhettä.
Lauantaina Helsingissä järjestetyn Helsinki City Running Day -juoksutapahtuman matkat päästiin juoksemaan aurinkoisessa säässä. Järjestäjien päivää kuitenkin synkensi puolimaratonilla sattunut kömmähdys, jossa kärsijäksi joutui hiihdon olympiavoittaja Iivo Niskanen.

Ensimmäiselle viralliselle puolimaratonilleen startannut Niskanen oli taivaltamassa reilun 21 kilometrin matkaa hyvässä vauhdissa kakkospaikalla, kun hän harhautui reitiltä.

Kilpailunjohtaja Markku Haverinen otti harhautumisen järjestäjien piikkiin, sillä Niskanen seurasi tapahtumahetkellä järjestäjien pyörää.

– Meillä on (reitillä) kahdeksan pyöräilijää. Idea on, että kun kärkikaverin kyydistä alkaa pudota kavereita, pyöräilijä ajaa sen pudonneen kanssa, jotta tiedetään, missä mennään. Tässä kohtaa pyöräilijällä ei näköjään ollut asia hallussa, Haverinen kommentoi kisan jälkeen.

Haverinen lähetti IS:lle kuvan paikasta, jossa Niskasen reitti valikoitui väärin. Kuvasta näkee, että puolimaratonin juoksijoita ohjataan vasemmalle, maratonin juoksijoita oikealle.

Puolimaratonia juossut Niskanen meni tässä kohtaa maratonin reitille eli oikealle.

Haverisen mukaan paikka on järjestäjien näkökulmasta ”kriittinen”, sillä se on eri matkojen (maraton, puolimaraton, 5 km) risteämiskohta.

– Iivo on tullut siihen Mechelininkadun risteyksen alitukseen, siinä tämä on tapahtunut. Kun juoksijat ovat tulleet Ruoholahdenrantaa pitkin, olisi pitänyt kääntyä vasemmalle Baanalle mistä puolimaraton kulkee, Haverinen kertoi.

– Vain maratoonarit jatkavat oikealle tehdäkseen kaupungilla sen lenkin.


Niskanen kritisoi kilpailun jälkeen opasteita

– Aika heikot opasteet oli tuossa lopussa. Kun juoksin yksin toisena, ei ollut oikein mitään merkkiä, hiihtäjä harmitteli.

Kilpailunjohtaja Haverinen pyysi tapahtunutta anteeksi Niskaselta.

– Juoksijan täytyy pystyä vain juoksemaan, ja meidän talkoolaisten pitää pystyä opastamaan, missä mennään. Tämä on fakta, Haverinen sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt