Polkupyöräilijä pilasi Iivo Niskasen kisan karusti – järjestäjä selitteli skandaalia: ”Ei näköjään ollut asia hallussa”

Julkaistu:

Juoksu
Helsinki City Runin kilpailunjohtaja Markku Haverinen pyysi anteeksi virhettä, joka pilasi Iivo Niskasen puolimaratonin.
Hiihdon olympiavoittaja Iivo Niskanen oli juoksemassa 21 kilometrin puolimaratonilla vahvaa juoksua kohti toista sijaa, mutta järjestäjien virhe pilasi hänen kisansa. Juoksijoita ohjannut järjestäjien pyörä ohjasi Niskasen pois reitiltä.

– Järjestäjän pyörä oli oppaana ja ollaan varmaan erkauduttu maratonreitille. Aika heikot opasteet oli tuossa lopussa, yksin kun juoksin toisena, niin ei ollut oikein mitään merkkiä, Niskanen kertasi pettyneenä maalialueella, kun oli sinne löytänyt harharetkeltään.

Niskaselle kertyi juostua matkaa lopulta reilut 26 kilometriä.

Helsinki City Runin kilpailunjohtaja Markku Haverinen tuli pyytämään harmistuneelta Niskaselta anteeksi virhettä. Haverisen mukaan virhe oli täysin järjestäjien.

– En muuta voi kun äärettömän paljon pahoitella, että näin on päässyt käymään. Näin ei ole käynyt aiemmin, ja tähän kohtaan tämä ei ollut ollenkaan hyvä sattumus, Haverinen sanoi Niskaselle toimittajien edessä.

Niskanen kritisoi puolimaratonreitin varrella olleita opasteita.

– Iivo on ihan oikeassa. Juoksijan täytyy pystyä vain juoksemaan, ja meidän talkoolaisten pitää pystyä opastamaan missä mennään. Tämä on fakta, Haverinen vastasi Niskasen kritiikkiin.

– Tämä pyöräilijä ei varmaan ollut kiertänyt sitä reittiä aiemmin? Niskanen kyseli.

– Meillä on 1 200 ihmistä tänään töissä. Voitte uskoa, että siinä on monenlaista ihmistä… Haverinen kommentoi.

– Siihen keulaan kannattaa ehkä jatkossa ottaa sellaisia, jotka tietävät reitin, Niskanen kuittasi.

Haverinen kertoi, että virhe oli tapahtunut 12–13 kilometrin kohdalla. Niskanen oli tullut kymmenen kilometrin väliaikaan toisena.

– Tuo kyseinen paikka on meille kriittinen paikka, koska siellä meidän reitit puolimaraton, maraton ja vitonen risteytyvät. Siinä on portit, jossa näytetään mihin suuntaan mikäkin menee, Haverinen kertoi.

– Tässä kohtaa on tapahtunut tämä tilanne. Meillä on (reitillä) kahdeksan pyöräilijää, ja idea on se, että kun kärkikaverin kyydistä alkaa pudota kavereita niin silloin pyöräilijä ajaa sen pudonneen kanssa, jotta tiedetään mistä mennään. Tässä kohtaa pyöräilijällä ei näköjään ollut asia hallussa.

Niskanen kertoi, että hän oli kysellyt oikean reitin perään.

– 5–7 kertaa kyselin, että mistä reitti menee. Löydettiin aina reitille uudestaan, mutta sitten kun kellossa alkoi olla 23 kilometriä juostuna niin tiesin, ettei olla oikealla reitillä. Tultiin sitten jotain ihan muuta kautta tänne (kisan maalialueelle eli Töölön jalkapallostadionille).

– Iivo on tullut siihen Mechelininkadun risteyksen alitukseen. Siinä tämä on tapahtunut. Kun juoksijat ovat tulleet Ruoholahdenrantaa pitkin, olisi pitänyt kääntyä vasemmalle Baanalle, mistä puolimaraton kulkee, kilpailunjohtaja Haverinen kertoi.

– Vain maratoonarit jatkavat oikealle tehdäkseen kaupungilla sen lenkin, tässä tämä harhautuminen tapahtui. Liikenteenohjaaja oli nähnyt sut siinä paikalla, mutta ei kuulemma ollut pystynyt saamaan sua enää takaisin. Nämä tapahtuvat hirvittävän nopeasti, Haverinen sanoi Niskaselle.

Niskanen kertoi, että juoksu oli sujunut ongelmitta, ja hänen jalkansa olivat kestäneet rasitusta hyvin.

– Ehkä sitten, kun on merkattu reitti, Niskanen vastasi, kun häneltä tiedusteltiin, aikooko hän vielä joskus osallistua puolimaratonille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt