Jättimäinen moka pilasi Iivo Niskasen puolimaratonin Helsingissä – eksynyt olympiavoittaja kävi kuumana: ”Ylimielisesti järjestetty”

Olympiavoittaja Iivo Niskasen puolimaraton meni pieleen järjestäjän virheen vuoksi.

Iivo Niskanen eksyi kolme kilometriä ennen maalia.

18.5.2019 14:18

Hiihdon olympiavoittaja Iivo Niskasen lähti juoksemaan ensimmäistä puolimaratoniaan Helsinki City Running Day -juoksutapahtumassa.

Niskasen kisa meni pieleen järjestäjän virheen vuoksi. Toisena juossut Niskanen ohjattiin harhaan, kun hän seurasi kilpailunjärjestäjän pyörää.

– Juoksin koko ajan pyöräilijän perässä, se veti harhaan. Olin toisena enkä ihan nähnyt edellä olevaa, Niskanen harmitteli, kun hän oli päässyt maalialueelle harhamatkaltaan.

– Järjestäjän pyörä oli oppaana ja ollaan varmaan erkauduttu maratonreitille. Aika heikot opasteet oli tuossa lopussa, yksin kun juoksin toisena, niin ei ollut oikein mitään merkkiä.

Puolimaraton on 21 kilometrin juoksumatka, mutta Niskaselle kilometrejä tuli huomattavasti enemmän virheen vuoksi.

– Tuli 26,6 kilometriä juostua, oli vähän rankempi puolimaraton tällä kertaa.

Niskanen pettyi pahasti. Hän oli asettanut tavoitteekseen 1.15 alituksen, ja tavoite olisi täyttynyt kirkkaasti ilman virhettä. Tuloksena olisi todennäköisesti ollut kilpailun toinen sija.

– Harmittaahan se, olisi ollut kiva saada virallinen aika. Turha jossitella, onhan joku olympialaisissakin hiihtänyt harhaan. Mutta siinä oli kuitenkin järjestäjän pyörä. Jos menee pyörän perässä harhaan, niin onhan se vähän…. Niskanen puuskahti.

Vielä ennen kisan starttia Niskasta hymyilytti Töölön jalkapallostadionilla.

Kilpailunjohtaja Markku Haverinen pahoitteli tapahtunutta Niskaselle. Hänen mukaansa kyseessä oli täysin järjestäjien virhe.

– Silleen ylimielisesti järjestetty. Viiteen kilometriin kukaan ei ohjaa, ja järjestäjät eivät olleet hereillä, kun keula tulee. Jos sä tulet yksin, niin ei voi olla niin, että ohjataan väärälle reitille, Niskanen vastasi Haverisen pahoitteluun harmistuneena.

Puolimaratonin miesten sarjan nopein oli kenialainen Ibrahim Mukunga Wachira ajalla 1.10.24. Kymmenen kilometrin väliajoissa Niskanen oli toisena, 54 sekunnin päässä Wachirasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?